Recept på de godaste våfflorna

Pssst… ifall att någon missat eller glömt bort så är det våffeldagen på tisdag, så jag kastar snabbt in de bästa receptet på våfflor. För att få dem så där riktigt frasiga och goda använd smör och grädda dem länge.

Här serverade som en efterrätt med grädde, sylt, choklad och kolasås. Muuuums

våfflor          våfflor2

våfflor 3

Många våfflor blir det av detta, men det går bra att halvera receptet :
4 ägg
6 dl kolsyratvatten ( naturell)
5 1/2 – 6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
200 gram smält smör

Gör våfflorna så här :
Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Vispa lätt ihop äggen , och blanda ner det kolsyrade vattnet i smeten samt nästan allt smör, restren använder till gräddningen.
Rör ner de torra ingredienserna och vispa för hand tills du fått en fin klumpfri smet.
Sedan kan du börja grädda våfflorna.

Servera dem genast.

1
Prenumerera
Notis om

32 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
10 år sedan

Kolsyrat vatten?! Va? Aldrig hört talas om!

Madde
Reply to  Emma
10 år sedan

Ramlösa… Loka… Naturell!

Lena
10 år sedan

Hej Jenny!
Tack för en superbra och inspirerande blogg. Det var intressant att läsa hur det är att driva en matblogg:) mer jobb än vad man kan tro. Fortsätt på samma sätt som du gör .

Kristina
10 år sedan

Åh vad bra med ett recept, det ska jag testa på tisdag. Antar att det funkar att man bubblar vattnet själv i kolsyremaskin?

Jennys_matblogg
Reply to  Kristina
10 år sedan

Absolut 🙂

Susanna
10 år sedan

Viad du är otroligt duktig på att ta fina bilder på din mat, det är det allra bästa med din blogg tycker jag. Superproffsigt!

Jennys_matblogg
Reply to  Susanna
10 år sedan

Tusen tack 🙂 Jobbar mycket med att få rätt ljus- så nu ser jag verkligen fram emot ljusare tider 🙂

Desirée
10 år sedan

Hur många blir de på ett ungefär?

Kicks
10 år sedan

Ska testa ditt recept idag! 🙂

Jenny
10 år sedan

Hur många blir det ungerfär?

Jennys_matblogg
Reply to  Jenny
10 år sedan

Jag har inte räknat- men det blir rätt många. Räcker till 6- 8 peroner lätt.

Siri
10 år sedan

Provade receptet på våfflorna idag men gjorde 3/4 sats då jag inte hade mer bakpulver. Det blev 10-11 st av den smeten.

Rebecca
9 år sedan

Mumsigt blev de gjort dem flera gånger men tar även i proteinpulver för att få god smak.

kristina
9 år sedan

När ska det smälta smöret i smeten? Eller ska de bara vara på järnet?

Jenny Warsen
Reply to  kristina
9 år sedan

Bara på järnet

jem
9 år sedan

Dum fråga kanske, men vad blir skillnaden mellan dessa och våfflor med smält smör i? Dessutom kan man tillaga dem o servera dem några timmar efter eller blir de snabbt torra? =)

Jenny Warsen
Reply to  jem
9 år sedan

De ska gräddas och serveras genast.

Anna Lusekofta
9 år sedan

Norska våfflor är godare, kanhända jag blivit hjärntvättad efter mer än 20 i Norge.
Här är det vanligt att använda Kefir, eller ’rømme’ som är ungefär detsamma som créme fraiche i smeten, og en aning med mald kardemumma och bakpulver. De blir riktigt frasiga. Här serveras de med socker, sylt av hallon eller jordgubb, eller: smör och brunost! Brunost ( http://no.m.wikipedia.org/wiki/Brunost ) låter himla konstigt men är fantastiskt gott!

Lisa
9 år sedan

Måste dubbel kolla…
200 gr smällt smör…var ?
I smeten eller bara smörja järnet med ?

Jenny Warsen
Reply to  Lisa
9 år sedan

Bra att du dubbelkollar 🙂
Nästan allt i smeten, spara lite till du gräddar.

Klara
9 år sedan

Ska testa dessa sedan! Funkar det att göra smeten några timmar i förväg?

Linda
9 år sedan

Tack för receptet! Supergoda våfflor! Helt klart nya favoriten. 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Linda
9 år sedan

🙂 Tack snälla.

Lisa
9 år sedan

Tack för toppen recept ☺

Jenny Warsen
Reply to  Lisa
9 år sedan

😀 Tack själv!

Marica
9 år sedan

Har gjort detta recept idag och du får 10av10
Riktigt goda blev dom

Jenny Warsen
Reply to  Marica
9 år sedan

<3

Sussi
8 år sedan

Kan man ha socker i smeten för att få sötare våfflor? Eller påverkar socker frasigheten?

Jenny Warsen
Reply to  Sussi
8 år sedan

Pudra över florsocker innan servering 🙂

Ghada
8 år sedan

Måste man använda kolsyrat vatten?

jennysmatblogg
Reply to  Ghada
8 år sedan

Nej, men de blir extra frasiga med sockerdricka eller kolsyrat vatten 🙂

Anders Bengtsson
6 år sedan

Väldigt goda våfflor!

Nästa inlägg

Marknadspopcorn / Karamellpopcorn

32
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x