Kyckling med örtpasta

Hej igen,

Nu är det dags för ett litet middagstips efter alla godsaker,
detta är en snabblagad och fräsch middag som knappt en tjugo minuter att laga. Perfekt vardagsmat som går snabbt, men lika god att äta som lördagsmiddag.

Blanda i ett par teskedar pesto i pastan så får du en härlig örtpasta. 

kyckling

Det här behöver du :
Pasta
1 kycklingfile per person
Kycklingkrydda
valfri pesto, jag hade basilika/ citron
1 burk med körsbärstomater
olivolja
flingsalt

Servering : Turkisk yougurt

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader, lägg ett gäng med körsbärstomater i en ugnssäker form, ringla över en god olivolja och flingsalt och ställ in i ugnen.
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Stek under tiden kycklingen,  du kan välja att krydda kyckligen med vilken som helst, jag hade en kycklingkrydda. Stek kycklingen klart  i smör, och skär den sedan i lagom fina bitar. När pastan är klar häll av vattnet och skölj av dem, vänd sedan ner ett par teskedar av din favorit pesta. Jag hade en basilka / citron – smak denna gången . När tomaterna börja bli mjuka och lite skrynkliga är de färdiga, servera alltsammans med en stor klick turkisk yougurt.

Smaklig spis.

* * * * * * * * * * * * * * * *

IMG_6191-001

0
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria
10 år sedan

Du lagar fantastisk god mat Jenny! Tack för att du delar med dig av dina recept. Jag har haft brist på inspiration jättelänge men utgår nu från din blogg när jag skriver vår veckomatsedel hemma. Min man är lyrisk över allt nytt gott 🙂 Återigen, tack för inspirationen och ha en fortsatt bra dag!

Jennys_matblogg
Reply to  Maria
10 år sedan

♥ ♥ ♥

Gunnel Karlsson
Reply to  Jennys_matblogg
10 år sedan

Kyckling krydda vad är det? Märke? Tack för en kanon bra inspirations blogg.

Jennys_matblogg
Reply to  Gunnel Karlsson
10 år sedan

Jag har knorrs hemma. Det går bra med vilken som 🙂

Karin
10 år sedan

Har en fråga till dig som är så duktig på mat, Jenny! Ska ugnsgrilla kycklinben och vill värma upp på lördag när det är Mello. Hur värmer man bäst upp? I folie? Ugnstemp? Hur länge? osv. Önskar dig en härlig dag!

Thilda
10 år sedan

Gjorde denna rätten idag, mycket uppskattat av både mig och sambon 🙂
Jag är 22 år och hittade till din blogg för en tid sedan och det har blivit lite av en tradition för mig att prova dina rättee minst en gång i veckan! Riktig inspiration, tack 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Thilda
10 år sedan

🙂 Vad roligt att ni gillade den!

Nästa inlägg

Lakrits- och citronbiskvier

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x