Gör eget Marsgodis

Hej snöiga lördag, 

Thelma och jag struntade i att det var snöregn i luften och gick ut på en långprommis direkt efter frukosten, det finns ju inga dåliga väder- eller vad säger man. *Pepp pepp*  Kändes riktigt bra när det var gjort iallafall, och under vår runda mötte vi massa hurtiga personer som var ute och sprang. Funderar just på vad de har för skor på sig ? Köper man löparskor med dubbar då, för det är ju glasklart och halt på sin ställen ? Berätta gärna för mig som är nybörjare.

Nu till dagens första recept, för jag gjorde lite egna chokladbars som vi ska ha till lördagsgodiset ikväll, de påminner lite om Marsgodiset man köper.

Eget godis

Det här behöver du : 
En burk med karamelliserad mjölk

4- 6 dl  rice krispies

200 gram mjölkchoklad

Så här gör du :

Ta ur kolakrämen ur burken och rör sedan ner rice krispies i smeten, häll i så pass mycket som du vill ha. Smeten ska bli rätt stum, men inte för hård.  Häll upp i en bakplåtsklädd form – cirka 20 * 20 cm och ställ in kallt. Smält chokladen över vattenbad eller i micron-  När cripset stått i kylen  ett par timmar kan du skära rektangulera  bitar av den. Och sedan doppa dem i chokladen, när du doppat alla bitar kan du göra lite mönster på toppen med hjälp av en gaffel. Låt sedan stå svalt – fram tills servering.

Galet galet goda och kladdiga!

IMG_5586

2

31 responses to “Gör eget Marsgodis

  1. al68 skriver:

    Nu känns det som man måste göra dessa med, inte bra

    1. Jennys_matblogg skriver:

      🙂 Ja, de är jättemumsiga. Hoppas cheesecaken ska smaka, och att du kryar på dig ordentligt.
      Men vad roligt med en liten kusin, hoppas allt går bra.
      Kramar ❤

      1. al68 skriver:

        Supergod även idag, fast det blidde bara en liten bit. Nu ligger vi nerbäddade i soffan och skall kolla mello. Lilltjejen kom vid fyra tiden idag, hoppas att vi piggar på oss så vi kan gosa med henne snart

  2. Malin skriver:

    Hej fina Jenny!
    Jag var ute i spåret för först gången detta året och var lite orolig över is och snö. Som tur är har det mesta smält bort, annars gör jag som du och skippar löpningen framför promenader. Vill inte riskera skador och är rädd för att dubbar som en kan köpa och sätta på skorna inte hjälper. Men vad vet jag!
    Tack för all underbar inspiration och ha en fantastisk helg!
    Många kramar!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Hej fina Malin 🙂
      Tack för tips. Hoppas du får en superfin helg också.

      Kramar

  3. Viktoria skriver:

    Härligt med en långpromenad, och mysigt att få vara med sin stora flicka! Visst är det väl oftast sämst väder för dem som sitter in och tittar ut?:)
    Är det snö och is är ice spikes oslagbart; mönstret håller undan snön och dubbarna biter i isen! Dessutom är skon i goretex så att fötterna håller sig torra och varma! Vill man inte satsa så högt finns broddar för löpning för knappt 200 kr, inte samma som riktiga skor, men ändå… Oavsett vad man väljer är det ett helt annat muskelarbete än om det vore barmark, kul tycker jag!
    Kram!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Tack för tips ska genast googla på detta.

      Kram

  4. Karriärkvinna skriver:

    Vad mysigt med en långpromenad! Vi har varit i skidbacken hela dagen och njutit av lite vinterväder. Himla mysigt! Det hade varit väldigt gott med några goda marsgodisar när vi kom hem…. Må så gott! 🙂

  5. Jen skriver:

    Icebugs är jättebra skor om man vill springa på vintern!

  6. Bland bakverk och kastruller skriver:

    Gud vad gott detta låter!!

  7. Sara skriver:

    Vad är det för nagellack du har? Vilket märke? 🙂 Kram Sara

    1. Susdi skriver:

      Skojar du? Undrar du på fullaste allvar på riktigt vars hon köpt sitt exeptionellt vanliga nagellack? Ica?

      1. Jennys_matblogg skriver:

        Oj oj. Någon verkat ha vaknat på fel sida.

        Hoppas du får en bättre eftermiddag! 😀

        Allt gott

        // Jenny

    2. Jennys_matblogg skriver:

      Jag hade missat att svara dig såg jag nu,

      jag tror inte heller att det är något exeptionellt nagellack… men har för mig att det är Essies går att köpa på blandannat Kicks 😀

  8. Hanna skriver:

    Hej Jenny! Tack för en supeblogg! För förtsa gången under mina 29 år tycker jag nu att det är roligt att testa nya saker i köket:-) Tror du jag kan ta karamelliserad mjölk istället till dessa kakor?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Vad roligt att höra:)
      Ja jag tror att det borde funka, förvara dem sedan i kylen så stelnar de ytterligare lite.

  9. Ellenor skriver:

    Hej Jenny . Såg att Hanna hade frågat om man lika gärna kunde ta karamelliserad mjölk, men måste man koka den ändå? Läste nån annan stans att den karamelliserade mjölken är som färdigkokt kondenserad mjölk, kan det stämma? Kram Ellenor

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Den är färdigkokt, behövs inte kokas innan. Fördelen med den vanliga sötade mjölken är att man kan koka den tjockare.

  10. Angelika skriver:

    Hej Jenny!!
    Vilka underbara recept du gör! 🙂
    Har bara en fråga, var i butiken hittar rice krispies? 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Vid flingorna 🙂

  11. angela skriver:

    Angelika
    Rice krispies hittar du bland frukostflingorna i materien. Fråga personalen annars =D

  12. angela skriver:

    Ursäkta matbutiken inte materien

  13. Emma skriver:

    Går dom månne att ha i frysen?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jajamän! 🙂

  14. amanda skriver:

    Går dessa att frysa?

  15. Tina skriver:

    Hej

    Använder du den färdigkokta kondenserademölken?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja karamelliserad mjölken = den färdigkokta 🙂

  16. Calle skriver:

    När du skriver ”kolakrämen ur burken”, vilket kolakräm syftar du på då? Kan man köpa en burk med kolakräm i affären?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Den karamelliserade mjölken är kolan 🙂

  17. Jenny H skriver:

    Jag brukar älska alla recept du gör men det här fungerade verkligen inte 🙁 jag hade 5 dl rice och efter 4 timmar i frysen hade det inte stelnat. Men jag testade ändå att doppa i chokladen. Blev bara en enda smet. Fick kasta alltihop :/ vore bra om du skrev exakta mått, kan ju ha att göra med att det blev för lite/mycket rice.

  18. Sofia skriver:

    Jag försökte mig på dem hade i 6 dl rice men de blev jättemjuka och gick knappt att doppa i chokladen, undrar också vad jag gjorde för fel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »