Cheesecake i portionsformar

Hallå igen,
Det blev en ordentlig promenadrunda i morse för mig och Molly- jag hade gissat att det skulle ta cirka en timme. Men det tog 1 1/2 timma och Molly, var helt slut när hon kom hem. Så hon sov i flera timmar …Zzzzzz hehe. Jag står här och förbereder middagen nu, mina fina vän Therese kommer hit om en liten pytte- och jag har lovat thaimat. Så nu står det en soppa och puttrar här på spisen, väry spicy dessutom.  Ett litet recept som jag märkte hamnat i fel kategori var dessa goda cheesecakes som man gör i portionsformar – så jag tänkte uppdatera dem igen så att ni inte missar.
Många år sedan jag bakade dessa….
portion2
portion

Det här behöver du till blåbärs- och halloncheesecakes:

Ca 12-14 styck beroende på hur stora formar du har.
Det här behöver du  :
200 gram färskost te.x Philadelphia
3 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 stycken äggvitor
3 dl grädde
15o gram hallon + 2 msk florsocker
100 gram mixade blåbär
1/2 pkt digestiv ( eller efter smak och tycke)
3 msk mjukt smör
Mazarinformar / muffinsformar
Serveras med färska bär.

 

Gör så här:
Mixa eller smula digestivkexen till fina smulor och rör ihop med smöret.
Täck botten på formarna med smulorna. Har du tunnare muffinsformar är ett tips att lägga dessa i en sådant här fast muffinsjärn – så att inte kanterna ger vika och cheesecaken flyter ut.
Annars så hade jag mazarinformar  så det kan jag rekommendera.
Separera äggulor från äggvitor i olika bunkar.
Mixa hallon och florsocker, till en slät smet.
Blanda äggulorna med färskost, vaniljsocker och strösocker tillsammans till en slät smet.
Fördela sedan äggsmeten i 2 bunkar. Och rör ner blåbärspuren i ena och de mixade hallonen i den andra.
Vispa grädden i en skål och vispa den till ett ganska hårt skum, som du sedan vänder ner i äggule- blandningen ( fördela då hälften i ägguleblandningarna.
Vispa äggvitor till ett hårt skum (du ska kunna hålla bunken upp och ner, och äggvitorna ska inte rinna ut )  och vänd sedan ner dem i också, hälften  i varje smet.
Häll upp smeten i formen och täck med folie och ställ i frysen i ca 5 – 6 timmar.
Ta fram en tjugominuter innan den ska serveras.
Blir det krångligt så kan man ju bara göra en smak i taget, och dubbla smaksättningen.

 

 En bild från när vi fotade cheesecaken till tidningen Mama – guuud så små grabbarna var här 🙂

 

busungar2
0
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
http://martenssonskok.blogspot
10 år sedan

Gillar verkligen när cheesecake är av slaget som inte ska in i ugnen utan istället är frusen. Smart att göra i portionsformar!

10 år sedan

Har ni varit med i mama? Vilket nummer då? Jag har alla tror jag….
http://www.lotte4.blogspot.com

Jenny Warsen
Reply to  Lotte
10 år sedan

Hej Lotte,
Det var ett reportage om matbloggar – vi skulle tipsa om någon somrig rätt.
Minns inte om kortet med alla barnen hamnade med i tidningen den gången- eller om det bara vara ett foto från cheesecaken 😀 Det måste vara nästan 3 1/2 – 4 år sedan….

Kram

al68
10 år sedan

Godmorgon, måste bara tipsa dig om en cheesecake som är den godaste jag ätit någonsin och då har jag ätit många ; ). Var inne i en delikatessbutiken i stan innan jul och då stod där några killar från Argentina och visade sin Dulce de Leche och så fick man provsmaka deras cheesecake, du hittar receptet här: http://pampasdeli.se/blog/archives/95. Du bara MÅSTE testa denna, lovar att du inte kommer ångra dig. Meddela gärna vad du tycker i så fall. Ha en skön onsdag. Kram kram <3

Jennys_matblogg
Reply to  al68
10 år sedan

Måste prova! 😀 Tack för tipset.
Ska prova en ny cheesecake i helgen – återkommer om den blir något att ha;-)

Kram

Catarina
10 år sedan

Mmmmmm , detta får nog bli desserten / efterrätten på alla <3-ans dag 🙂
Då kör vi alltid på tre-rätters ….

Nästa inlägg

Kycklingrulle med egen rhode islandsås

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x