INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

Bananoffee Pie

Hej hej,

I dag vill jag tipsa om världens godaste efterrätt. Bananoffee Pie!
Men innan dess vill jag även tipsa om min favvobutik, där har jag köpt det mesta till mitt hem : soffa, solstolar, tallrikar och sängtextiler. KLICKA HÄR
IMG_8705
Det här behöver du :
1 burk karamelliserad mjölk
150 gram smör
300 gram digestivkex
3- 4 bananer
1 1/2 dubbeldaim
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Klä sedan insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. Smält smöret. Smula digestivekexen för hand eller i en matberedare. Blanda med smöret. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.
IMG_7283
Finhacka daimen. Vispa grädden fast. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen.  Ställ kallt fram till servering. Precis innan servering skala och skär upp bananen , lägg bananmynten över kolakrämen, bred över grädden

Och toppa med ytterligare lite skivad banan och  den goda daimkrossen.
Smaklig fika !
IMG_8566
7
Prenumerera
Notis om

41 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lotte
10 år sedan

Åååå denna ska jag göra till vårt kalas 🙂 Men jag och min klantighet får säkert burken att explodera….. Men jag ska absolut testa!! Ha en härlig söndag
http://www.lotte4.blogspot.com

Caroline
Reply to  Lotte
2 år sedan

Det är karamelliserad mjölk och använder du den istället för kondenserad mjölk/dulce de leche så slipper du koka upp den. Jättepraktiskt om du vill förkorta tiden som du lägger ner på att göra banoffeepajen.

Anna
10 år sedan

Ser galet god ut men blir den inte väldigt söt?

Jennys_matblogg
Reply to  Anna
10 år sedan

Efter som det är lite sälta i kexen så tycker inte ja att den är för söt – sedan kan man toppa den med hallon eller jordgubbar istället för banan så får man in en frisk smak. Gott vilket som 🙂

10 år sedan

Åh så gott. Den brukar min svärmor göra! Hoppas att ni får en riktigt trevlig födelsedagssöndag! 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Karriärkvinna
10 år sedan

Tack ! 🙂
Det har varit toppen

10 år sedan

Riktigt sött och gudomligt gott med banoffee pie! 🙂

Söderböna
10 år sedan

Mums denna måste jag testa att göra. Men jag tål inte mandel så dajm är uteslutet, vad tror du för choklad skulle vara gott till istället? Tack för en trevlig matblogg!

Jennys_matblogg
Reply to  Söderböna
10 år sedan

Jag tror att det blir lika gott med mjölkchoklad 🙂

Linda
10 år sedan

Jag brukar också baka denna tårta, så sjuuuukt god! Den är mycket omtyckt och uppskattad, den måste alla verkligen testa 🙂
Brukar aldrig kommentera på din blogg, men jag läser varje dag.
Jag tycker mycket om den, du verkar jordnära,
verkar ha ett mycket fint hem och dina recept är goda och du lägger ut fina bilder.
Skulle bli glad om du kunde visa mer av ditt hem, så att man ser rummen mer i sin helhet. Om du vill förstås 😉
Ha det bra och tack för trevlig läsning 🙂
Hälsningar Linda.

mari-louise Rydèn
10 år sedan

Ser helt underbar ut!!!! Måste testas snarast!

10 år sedan

Wow, ser ut som en smashit! Ska försöka minnas den till nästa bakstund!

http://pernillabredolt.com

Jennys_matblogg
Reply to  pilla
10 år sedan

😀

Timja Thoren
10 år sedan

Ser smaskens ut !! (:

carola
10 år sedan

Sist jag gjorde den sprack botten i massa små bitar när jag tog ut den ur formen och ännu mer när jag bredde på kolakrämen. Någon som vet vad jag kan ha gjort fel? Den var lika god ändå 🙂 men så blev den inte förra gången…

Jennys_matblogg
Reply to  carola
10 år sedan

Menar du när du tog bort den runda delen runt om ?
Kan det vara så att man ska lossa den lite med hjälp av en kniv. Eller prova lite mer smör nästa gång så du får ihop digestivkexdegen.

🙂

carola
Reply to  Jennys_matblogg
10 år sedan

Testar mer smör :-). Tack!

Lena
10 år sedan

Tror du att man kan fixa kolakrämen en dag i förväg för att spara tid?

Caroline
Reply to  Lena
2 år sedan

Enligt Jennys recept är det karamelliserad mjölk och använder du den istället för kondenserad mjölk/dulce de leche så slipper du koka upp den. Jättepraktiskt om du vill förkorta tiden som du lägger ner på att göra banoffeepajen.

Lena
10 år sedan

Hej igen! Fortsättning på min förra fråga… Om man kan koka den tex dagen innan, ska man då vänta med att öppna burken? Har du förresten testat den färdiga kolasåsen? Hur är den isf i jämförelse? Tack för en superbra blogg!

Jennys_matblogg
Reply to  Lena
10 år sedan

Jag brukar vänta med att öppna burken- men det spelar ingen roll 🙂
Jag har provat den färdiga- de är helt okej. Lite krämigare / hårdare kanske än den man gör själv 🙂

Johanna
9 år sedan

Hej Hej! Kan man göra denna dagen innan kalaset? ser fantastisk ut!!

9 år sedan

Jag har gjort denna 2 ggr. Första gången med en kompis och andra gången idag helt själv! Jag måste säga att detta har blivit en klar favorit här hemma och båda tjejerna vill ha denna på sina kalas i år! Tack för ett underbart recept <3

Jennys_matblogg
Reply to  Malin
9 år sedan

Å vad roligt att höra! Tack för att du berättar 🙂

Varglyan
9 år sedan

Hej. Jag ska skriva om denna härliga paj i min blogg senare idag. Ger dig en shoutout i det inlägget med =) Jag är verkligen glad att jag fick tag på detta receptet…

Jennys_matblogg
Reply to  Varglyan
9 år sedan

Vad roligt att du gillar 😀

Anja Kajtaz
9 år sedan

Hej Jenny!

Jag hittar så bra recept på din blogg alltid och gjorde denna igår och tänkte fråga dig om jag kunde låna detta inlägg till min blogg. Länkar dig såklart! Tack i förhand! 🙂

Hälsningar
Anja Kajtaz

Jenny Warsen
Reply to  Anja Kajtaz
9 år sedan

Det går så bra det.

Carolina Olsson
8 år sedan

Jag kanske är lite bakom, men hur gör man kolasås? Jag kan inte läsa det någonstans ?

Reply to  Carolina Olsson
8 år sedan

Kolasåsen är den karamelliserade mjölken. Du kan också göra egen genom att koka en burk kondenserad mjölk i 2,5 timma. Se då till att den är täckt av vatten hela tiden.

Anette Glasell
Reply to  Carolina Olsson
6 år sedan

Hej!
Du kan också göra egen genom att koka upp 2 dl grädde, 1 dl florsocker, 0,5 dl sirap och 1 tsk vaniljsocker.
Koka upp, rör om och vrid ner värmen. Låt krämen koka trögflytande över svag värme i 20-30 minuter, rör ofta. Låt krämen svalna i kylskåp och bred sen ut den. Står den för länge i kylskåp kan man värma den försiktigt i micron.

Gilla
7 år sedan

Hej jag tänkte göra detta recept idag. Och hoppas du ser min fråga. Behöver den inte alls in i frys. Går det att lägga ihop allt dagen innan servering???

Mvh G Johansson

jennysmatblogg
Reply to  Gilla
7 år sedan

Nej bara kylen.

Evelina
7 år sedan

Hej! Jag tänkte ha denna till fredagsfikat nästa vecka, hur mycket kan jag förbereda dagen innan? Ska allt helst göras samma dag? 🙂

Evelina
7 år sedan

Hur mycket kan jag förbereda dagen innan? 🙂

Evelina
7 år sedan

Hur mycket kan man förbereda dagen innan :)?

jennysmatblogg
Reply to  Evelina
7 år sedan

Hela pajen typ 🙂

7 år sedan

Byt ut dajm mot jordgubbar o passionsfrukt…. sa Cattis 😀

Jenny L
5 år sedan

Hej! Detta är så himla gott. Och ett extra plus med daimen på 😋 Ville bara tipsa att när jag sökte här på din sida dök den inte upp alls eftersom jag skrev originalnamnet, dvs ”banoffee pie”. Trevlig helg!

Sanela
4 år sedan

Hej!!
Nu är denna pajen igen på mitt bord. Har bakat den många gånger. Fuskat med färdig kolasås och den är endå gudomlig 😋😋😋
Har bakat den i Kroatien och mina vänner var lika mycket förtjusta i den. Frågade efter receptet.
Ofta lagar jag dina recept och är nöjd varenda gången både hur det smakar och hur änkla de är.
Tack för en så bra blogg 🌼🌼

Joakim
1 år sedan

Jätte god.

Nästa inlägg

Veckomatsedel

41
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x