Recept på Nutellafudge

Nutellfudge 

Recept nutellafudge

Det här behöver du till din nutellafudge :
3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
2 dl nutella

Gör din nutellafudge så här:

Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. låt koka till 120-122 grader , eller tills smeten klarar “kul-provet ”  . Kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig. Rör sedan ner honung, och smör , och rör till sist ner den nutellan i blandningen. Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet. Känner du att smeten blir gryning – sätt på lite värme på plattan igen och rör tills den blivit blank.  Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*20  cm.
Skär upp i lagom stora bitar när fudgen svalnat. Låt gärna den stå över natten
Försvinnande goda.

Letar ni tips på mer julgodis? Följ mig då gärna på både Facebook och instagram: @jennysmatblogg

2
Prenumerera
Notis om

25 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sandra
9 år sedan

Hur menar du med att
”bryta ner nutella?
Mvh Sandra

Jenny Warsen
Reply to  Sandra
9 år sedan

rör ner ska det stå 🙂

Anna
9 år sedan

Superduper god fudge och enkel att göra! Tack för alla dina fina recept!

Sara
9 år sedan

Fick inte alls till dom, vet inte vad som blev fel. Det blev otroligt grynigt och när jag satte på låg värme igen skar det sig bara och vätskan separerades 🙁

Pernilla
9 år sedan

Hände samma sak för mig, hällde först i en dl nutella och då såg allt bra ut, så fort den andra dl kom i blev det helt grynigt och jag försökte värma på det men då skar det sig och vätskan separerades … Tråkigt! Det lät ju så gott

Jenny Warsen
Reply to  Pernilla
9 år sedan

Fortsätt att ha den på värmen, och häll upp den snabbt i en form.
Jag har hört att det hänt fler- men att när den stelnade igen så blev den fin.

Carola & Anton
9 år sedan

Favorit hos oss! Fudgen blev riktigt bra och supergod. Mycket lätt att lyckas med så länge man bara rör om hela tiden. Tack Jenny för många smarriga recept! 🙂

Jino
9 år sedan

Hej! Jenny du är underbar och har så lätta och Goa recept! Är så dålig på att baka och misslyckats många gånger. Men jag ger inte upp! Nu vill jag göra fudge, men förstår inte vad du menar med kulprovet?? Kan du förklara mer specifikt? Ska jag alltså droppa kallt vatten i smeten? Hur vet jag att den är 120grader? Hälsningar från en nybörjare

Jenny Warsen
Reply to  Jino
9 år sedan

Det allra bästa är att inskaffa en temrometer, finns i mataffären, på clas ohlsson eller rusta,
men har du ingen termometer kan du droppa ner lite av kolasmetet i ett glas med vatten och se hur hårt det blir när det stelnar.
Det ska bli så hårt att du kan rulla en kula.

Men helt klrt är det lättast med en termometer 🙂 Lycka till.

betty
9 år sedan

Har testat detta goda recept två gånger nu! Men båda gångerna så har det blivit väldigt mycket vätska när jag rört ner nutellan. Vad gör jag för fel? Först blir smeten väldigt grynig så när jag satte på mer värme så blev det jätte mycket vätska.. Hälde bort det och den smakar Kanon ändå..

natalie
9 år sedan

Exakt samma sak hände mig, blev jättetydligt och fettet la sig ovanpå och gick aldrig ihop. Jag provade en gång till och samma sak hände, då hällde jag på lite mer kall grädde å satte kastrullen på svag värme, slängde i smöret och vispade in det i smeten. Då blev det perfekt!

Nicole
9 år sedan

Hej! Helt underbara vart mina Nutella fudge, men vet du om man kan frysa dom eller hur ska jag förvara dom till jul??

Elin
9 år sedan

Hej Jenny! Tänkte bara fråga om det går att frysa in fudge? Tack för svar 🙂
Kram Elin

Jenny Warsen
Reply to  Elin
9 år sedan

Det går jättebra 🙂

Ingela
9 år sedan

Ska det vara smält smör?

Rebecca
9 år sedan

Ska det vara flytande honung eller fast?

Jenny Warsen
Reply to  Rebecca
9 år sedan

Går bra med vilket som. Jag hade flytande

Hannah
9 år sedan

Det blev jättebra, o lätt! Men lite för sött tycker jag.
Mitt tips är att ta 1,5 dl socker istället.
Och rör inte om när det kokar (då blir det sockrigt)
Och den överflödiga vätskan som kom efter nutellan, hällde jag bara bort. Rörde om, hällde i formen.
Blev superbra!

jana
9 år sedan

Min separerade oxå när nutellan kom i men efter att jag värmt den lite och vispat med en handvisp så gck den ihop igen. Såå god

Jessica
9 år sedan

Gjorde min sats i går och den har fortfarande inte satt sig. När jag skulle skära upp den idag då va den lös. Vad är det som har gått fel? Vart den för varm när den kokade eller ska man inte röra i den kokande smeten eller vad? Fattar inte vad som gick fel. För den separerade inte när jag värmde på den igen. Va tvungen och göra det för att få till det.

Hannah
9 år sedan

@Jessica – Du kanske inte har kokat tillräckligt länge?

Ebba
8 år sedan

Gudomligt goda! Tack för alla inspiration och goda saker du delar med dej 🙂

Jenny
8 år sedan

Som min man sa……. äckligt gott!!! ? Nu står det och kokar på spisen för 3:e gången!

Ann-Terese
8 år sedan

Måste bara säga att dessa var försvinnande goda, de gav mersmak ?

Jenny
8 år sedan

Hej! 4 gången jag gör nutella fudege. Så himla gott! Alla dina recept är toppen! Vill bara tacka! ?

Nästa inlägg

Recept trillingnöt

25
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x