Tacopaj med krämig osttopping

Dagens lunch idag blev en grymt god tacopaj, väldigt smidigt att göra om man har färdig tacofärs över sedan dagen innan. Extra plus är att pajdegen inte behöver förgräddas, så det går så väldans fort att laga.

Tacopaj

Det här behöver du till pajdegen :
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 gram rumsvarmt smör
1 1/2 dl mjölk

Till fyllningen:
800 gram blandfärs
2 tacokryddpåsar
1/2 burk med fyllig tomatkross

Topping:
tomater
2 1/2 dl creme fraiche
2 dl riven ost

Såsen:
2 1/2 dl creme fraiche
3 msk majonäs
2 msk chilisås
1-2 tsk italiensk salladskrydda
1/2 tsk paprikapulver
1 presssad vitlöksklyfta
dofta över cayennepeppar

 

tacopaj

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen, kavla ut och tryck ut i en rund form med avtagbara kanter. Fräs färsen klar, i med kryddningen och en halv burk med krossade tomater. Låt sjuda ihop ett par minuter. Fyll skalet med färsen, och dela tomaterna och lägg överst. Blanda ihop creme fraichen och den rivna osten och klicka ut över fyllningen.
Ställ sedan in tacopajen i mitten på ugnen i cirka 20- 25 minuter .

IMG_2209

Under tiden kan du göra såsen. Blanda samman allt och ställ kallt fram till servering.

När pajen fått fin färg är den klar
Serveras sedan med lite god sås och en krispig grönsallad

IMG_2234

3

22 responses to “Tacopaj med krämig osttopping

  1. Caroline A skriver:

    Jag som precis satt mig med penna och papper och ska skriva ner nästa veckas matsedel, och tänker ”meh, så jobbigt… vaaad ska vi äta?”. Och så går jag in på din blogg och får inspiration direkt! Den här tacopajen verkar ju supergod! Det blir måndagens middag det 🙂

  2. Måste testa☺Låter jättegott!

  3. Maria skriver:

    Jättegod!! Blev vår middag ikväll!
    Tack för ännu ett supergott recept Jenny!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Vad roligt att höra 😀

  4. Marita Rutgersson skriver:

    Hej Jenny!
    Finns alla dina goda recept i en kokbok?
    Ha en härlig söndag!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Nej, tvärr inte än iallafall.

      Trevlig söndag

  5. Helena skriver:

    Hej Jenny!
    Jag har några önskemål:
    * jag tycker det är jättesvårt när du skriver burk eller typ påse i måttmängd. alltså det finns så många olika typer av förpackningar med olika mängd innehåll.
    * skriv gärna storlek på form, ibland gör du det men ibland inte.
    * jag skulle gärna vilja ha i receptet hur det (bakverk) ska hanteras efter man tagit ut något i ugn. ska det kallna på galler, bakduk över eller inte etc etc..

    1. Jenny Warsen skriver:

      Tack, det ska jag tänka på.

  6. Linda Andersson skriver:

    Tja!
    Jag undrar när du skriver 1 vitlök i detta receptet. Är det en hel vitlök eller en klyfta? Dum fråga kanske men i vissa recept är det ju en hel vitlök i.

    1. Jenny Warsen skriver:

      1 klyfta 🙂

  7. Sandra skriver:

    Testade att göra denna förra veckan och den var verkligen supergod! 😀 Kommer att göras många fler gånger och jag rekommenderar alla att prova den, ni kommer inte att bli besvikna! Tack Jenny för alla toppenbra recept som du delar med dig av, de har gjort min vardag så mycket lättare! Är väldigt glad över att jag hittade hit. 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      <3 <3 Gulle du!
      tack :-*

  8. Sara skriver:

    Den här blir det ikväll – ska bli smaskens

  9. Inger skriver:

    Den står i ugnen nu ser supergott ut jag har gjort många av dina recept super bra trevlig helg!!

  10. Terése Blom skriver:

    Supergod!! Dessutom snabbt och enkelt, en riktig tiopoängare

  11. Therese skriver:

    Hej!
    Hur många personer uppskattar du detta räcker till? Gissningsvis 5 kanske?
    Eller vad tror du?
    Ska ha kalas på söndag o vill kunna beräkna på ett ungefär

    1. Jenny Warsen skriver:

      Oj det beror på hur mkt man äter. Men 5- 6 hungriga personer tycker jag nog den bör räcka till 🙂

  12. My skriver:

    sååååå god! Alla i familjen tryckte i sig 🙂 denna paj kommer göras fler gånger 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Roligt att höra 🙂

  13. Melia skriver:

    Hej!
    Tusen tack för en underbar matblogg! Du är en stor inspiration!
    Du har inga planer på att släppa en kokbok? Isf ställer jag mig först på kö för att köpa en! 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Vad roligt att höra 🙂 Ja vem vet… kanske någon gång i framtiden.

  14. karin ahlström skriver:

    Hej Jenny!!!

    Den var skit god var den toppen var det så det kommer göras fler gånger kommer det att göra hoppas min dotter kommer att tycka om den bara jag som har smakat gjort den fick godkänd på en gång tycker det är kul att göra mat!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »