Nu så kommer receptet på den fantastiskt goda fudgen

Jag tycker inte att man behöver baka fugde bara till jul – för den är lika god närsomhelst på året. En mjuk len fudge gjord på mörk kvalitetschoklad, toppad med lite flingsalt.

Kan det bli godare …. eller enklare 😀

Tycker ni att den ser helt ljuvligt chokladig ut ? Jodå – det är den också 😉

Det här behöver du :
1 burk med kondenserad sötad mjölk
400 gram kvalietets choklad
50 gram smör

Ev. lite flingsalt på toppen

Gör så här :

Häll upp allt i en skål och smält över vattenbad under omrörning. och vill man kan man hacka i nötter eller torkad frukt. Jag valde en mörk choklad ( 46 % ) med smak av flingsalt. Rör tills smeten är slät och glansig, häll upp i en form klädd i bakplåtspapper cirka 20 *20 – eller beroende på hur tjocka bitar du vill ha. Låt den stå  svalt över natten innan du skär upp den i bitar.

Försvinnande goda. . . . . . .

3

24 responses to “Nu så kommer receptet på den fantastiskt goda fudgen

  1. Ann-Catrin skriver:

    Hej kokar du den kondenserad mjölken?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Nej den ska inte kokas innan 🙂

  2. Carro skriver:

    Alltså de ser så fantastiskt goda ut så jag måste bara testa redan ikväll!

  3. Natalie skriver:

    Ser helt fantastiskt goda ut! Vilken typ av choklad använder du? Märke? Ljus eller mörk?

    Med vänlig hälsning, Natalie

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag hade Lindts med smak av havssalt ?

  4. Eva Andersson skriver:

    Hejsvejs
    Jösses vad glad jag är att jag hitta hit
    Hälsningar från Göteborg

    1. jennysmatblogg skriver:

      Välkommen tillbaka 😀

  5. Anfryn skriver:

    Kan man frysa, eller hur länge håller de i kyl?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Funkar alldeles utmärkt.

  6. Malin skriver:

    Helt ljuvliga!! Vårt vuxna fredagsmys idag, tack för receptet

  7. Sophia skriver:

    Hej jenny!

    Tack för en bra blogg. Går det att använda sig av ljus choklad om man inte tål mörk?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Absolut 🙂

  8. Erika skriver:

    Jag bor där det finns flera storlekar på kondenserad mjölk så ett mått hade varit bra. Tack

    1. Jenny Warsen skriver:

      Cirka 400 gram

  9. Solveig skriver:

    Hej, använder du sötad eller osötad mjölk?

    1. Jenny Warsen skriver:

      sötad

  10. Jonna skriver:

    Hej. Min fudge vill inte stelna riktigt, ska jag koka den längre eller har du något annat tips? tack 🙂

  11. Susanna skriver:

    Hur tror du det funkar att byta ut chokladen mot vit choklad och tillsätta citronskal. Alltså göra en citronfudge av det hela!

  12. Johanna skriver:

    Ska man köpa den kokade eller inte kokade mjölken?

    1. Jenny Warsen skriver:

      den kokade heter karamelliserad 🙂

  13. Jessica skriver:

    Sååå god smet! Dessvärre stelnade den aldrig, över natt i frys, vad gjorde jag för galet tro?!

  14. carola skriver:

    Hur länge behöver det koka då? Står inget om det, jag uppfattade det som att det ska smälta ihop i vattenbad? Står inget om grader heller… Vill göra dessa godsaker idag!

  15. Caroline nilsson skriver:

    Hej!

    Finns det något jag kan byta ut den kondenserade mjölken med för att den ska kunna ätas av laktosintoleranta.

  16. Jennifer Edstrand skriver:

    Går denna att förvara i kylen i 13 dagen eller ska man frysa den?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »