Knäckig och seg blåbärspaj

Hej igen ,

Nomi och jag fixade en kanongod blåbärspaj idag till fikat. Egentligen så är det mig emot lite att köpa frysta blåbär, men jag hade inga kvar i frysen, så det fick bli så.  Jag håller tummarna för att vi får ett riktigt blåbärsår i år, så man kan dra på sig gummistövlarna och ge sig ut med bärkorgen och fylla upp frysen med massa blåbär & en hel del lingon hoppas jag på att hitta också. Förutom lingonsylt så kan man ju göra väldigt goda efterrätter på just lingon – finns redan några på bloggen, och skulle vilja uppdatera med ännu fler lingonrecept.

Jag vill ha pajen lite mer knäckig en seg, då gräddar man den gyllene. Vill man ha den lite seg så tar man ut den några  minuter innan. Mums

jennys matblogg

Denna efterrätten är jättesmidig att göra, och lite roligare ( och gooooodare )  än den vanliga smulpajen.

Du behöver
200- 250 gram blåbär
2 msk med potatismjöl
1/2 dl socker

Pajsmeten:
150 gram smör
1/2 dl sirap
1 dl grädde
2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl strösocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bären i formen , pudra över potatismjöl och socker.  Smält smöret i en kastrull på spisen, tillsätt grädde och sirap. Ta bort kastrullen från spisen.
Blanda de torra ingredienserna, och tillsätt i kastrullen, blanda runt och häll över havresmeten över
bären .
Låt sedan stå i ugnen i 30- 40  minuter, tills pajen fått en fin färg.

Servera med vaniljvisp

3

7 responses to “Knäckig och seg blåbärspaj

  1. Mallan skriver:

    Ser supersmarrigt ut! Mums!

  2. Giggi skriver:

    Hej jag undrar om man kan ta blandade frysta bär istället?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Absolut 🙂

  3. Nina skriver:

    Håller på och testa nu, men med rabarber och jordgubbar 🙂 Tror det kan bli mumsigt med ett knäckigt täcke över!!

  4. Marielle skriver:

    Verkligen jättegott!! =) Vår nya favoritpaj. Tack för receptet!

  5. Emelie skriver:

    Kan man använda matlagningsgrädde istället för vispgrädde?

  6. Sussi skriver:

    Hej!
    Går det att förbereda och låta stå en stund innan det ska bakas av i ugnen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »