Lättgjord rabarberglass

Kollar förbi som snabbast,
Ska möta upp Ingela om en liten stund vi har bokat in en bio ikväll och ska gå och kika på någon nyhet med Tom Cruise. Har inte hört mycket om den – men hoppas den är sevärd iallafall 😀 Men nu över till dagens tips om ni har lite rabarber hemma- gör egen rabarberglass.

Krämig glass gjord på kondenserad mjölk.


För er som missat receptet kommer det här igen

Det här behöver du :
500 gram färska rabarber
1 dl vatten
1 1/2 – 2 dl strösocker
6 dl vispgrädde
1 burk med kondenserad mjölk  (inte kokad)

Toppa med lite finhackad rör syrlig rabarber.

Gör så här :
Ansa och skär rabarberna i små bitar. Mät upp vatten och socker i en kastrull, värm upp tills sockret löst sig. Häll ner rabarberna och låt sjuda i ett par minuter- tills rabarberna är mjuka. Ställ i frysen tills det svalnat / kallnat. Mixa slätt med stavmixer.
Vispa grädden så att den bildar toppar när du lyfter upp elvispen, och varva / vänd sedan ner grädde, den kondenserad mjölk och rabarberkrämen.

Häll upp i en form och ställ kallt och frys in minst 5 timmar innan servering.

Så gott.

Det är riktigt lätt och väldigt mycket godare att göra egen glass.

2

21 responses to “Lättgjord rabarberglass

  1. Ina skriver:

    Hej!
    Gud så gott.. Jag älskar också rabarber.. Om du har några över är det här ett fantastiskt recept på en rabarbermaräng, nästan som en paj fast inget pajskal… Tack för en fin och inspirerande blogg!

    http://dailyinakitchen.com/2013/05/23/rabarbermarang-rhubarb-meringue/

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det ska jag kika på 🙂
      Tack!

  2. Rebeccaj skriver:

    Mmmm denna måste jag bara testa! :0)

  3. ragna skriver:

    gud va gott!

  4. mellton skriver:

    Men åhh vad gott det ser ut!

  5. Anita BJ skriver:

    Det ser jättegott ut! Kanske skulle ta och prova på det istället för rabarberpaj på midsommarafton 🙂
    Var kommer förresten de fina skålarna ifrån?

    1. jennysmatblogg skriver:

      De är från IKEA, ”egentligen ” ljuslyktor.
      Men passar fint som dessertskålar:-D

  6. Malin skriver:

    Hur många personer räcker en sats glass till? 🙂 Hur stor form har du använt?

  7. Ida skriver:

    Går det bra med frusna rabarber…?

  8. Elina skriver:

    Hej, låter supergott men det är ont om rabarber på en gård i den australiensiska outbacken, går det att använda nåt annat tro?

  9. Sevda skriver:

    Hej Jenny, Gillar dina fina och goda recept. Tror du att man kan använda vaniljvisp istället för grädde för att få mer smak och tillsätta mindre kondenserad mjölk? Haen underbar dag!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Prova 🙂 Det låter väldigt gott iallafall 🙂

  10. Birgitta skriver:

    Fick årets första rabarber av grannen. Glassmaskinen i full gång. En liten provsmakning uppllyser om att det här blir supergott.

  11. Susanne skriver:

    Tack för en toppenblogg, så många bra recept. 🙂
    Jag undrar hur långt innan man behöver ta ut glassen ur frysen?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tack snälla 🙂
      10 minuter innan servering.

      1. Susanne skriver:

        Tack för svar. 🙂
        Är en brödform (ca 1,5 liter) en lämplig form att hälla upp smeten i?

    2. Susanne skriver:

      Kan svara på min egen fråga; det räcker absolut INTE med en vanlig brödform till en sats. Det blir väldigt mycket glass, två brödformar per sats är lagom.

  12. Sofie skriver:

    Har gjort 3 satser i sommar. Barnens favorit glass

  13. Jonna skriver:

    Låter jättegott!! Hur länge håller en sån här glass sig i frysen??

  14. Sandra skriver:

    Jag undrar om det funkar med rabarber som har varit i frysen?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det borde funka lika bra 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »