Krämig pastasallad

Tjingeling

Här har Nomi och jag varit till mataffären och fyllt upp kylen & frysen, och så har även den vita skänken blivit målad en sista gång. Den kommer bli jättefin i stuga tror jag 🙂  Gårdagens mat fick jag många frågor på på instagram såg jag. Det var en stor krämig pastasallad med kassler i , detta är ju en sådan sommarklassiker- perfekt att ta med till stranden eller på picknicken.  Och blir bara godare efter en dag i kylskåp. Kassler är något vi lagar väldigt sällan här hemma, men den gör sig riktigt bra i en sallad – annars är det lika gott med grillad kall kyckling.


Passar utmärkt att laga  till många – bra buffemat
IMG_9532 (1)

Till den här  pastasalladen hade jag :
500 gram  pastapenne
1 kilo med putsad kassler
1 burk med körsbärstomater
1  gurka
1 burk med majs
1 rödlök

Såsen:
5 dl creme fraiche
2- 3 msk chilisås
salt & peppar

Gör så här: 
Gör såsen först och ställ kallt, gärna ett par timmar innan servering.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning använd ganska mycket salt i kokvattnet,  skölj den färdiga pastan i kallt vatten och ställ svalt medan du gör resten av salladen. Skär bort sidorna på kasslern, och dela den i lagom stora bitar. Tvätta gurkan , tomaterna och skär ner dem tillsammans med den finhackade löken och majsen. Rör ihop kasslern/ grönskakerna  tillsammans med pastan. Rör sist ner  valfri mängd av den kalla såsen .

Klart att servera.

Pasta sallad

2

24 responses to “Krämig pastasallad

  1. Jennica skriver:

    Jösses vad enkelt och gott:)
    Älskar dina recept och din blogg!
    Kram jennica

    1. Jennys_matblogg skriver:

      😀 å va kul att höra.

      Ha bästa måndagen

      Kram

  2. Caroline skriver:

    Gud så gott:) använder du vanlig eller lätt créme fraiche? Med vänlig hälsning, caroline

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag har vanlig. Men det går bra med lätt också, den blir lite lösare i konsistensen då bara,

  3. Anso skriver:

    Älskar dina recept och blogg 🙂 Jag funderar på vilken chilisås du använder? Den jag har hemma är det ju som små röda ”saker” i:-) tippar på nån grönsak av nå slag men det verkar det inte vara i din, vilken använder du?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Min köper jag på Willys och märket är: ayam brand
      ”stark chilisås” kan rekommendera den

  4. Lotta Granberg Ruthström skriver:

    Det här kommer jag att göra imorgon ser gott ut.Gillar dina recept

  5. Ida skriver:

    Mums så gott 🙂

  6. Josefine skriver:

    Åh så sugen jag blev på pastasallad! Denna måste provas 😀

  7. Sofie Johansson skriver:

    Så gott! Får nog bli något liknande till kvällsmat imorgon. Fast med bacon. För det finns hemma. Kassler äter vi också sällan men tycker det är väldigt gott.

  8. Marie skriver:

    Gjorde den här till middag idag 🙂 sjukt god!

  9. Ida skriver:

    I eftermiddag ska jag ladda upp med denna pastasallad inför att bege mig mot din stad o springa vårruset! Ska bli SÅ roligt! Hoppas bara ni har finare väder än vad som spås av dom som kan 😉

  10. Anna skriver:

    Hej! Tack för en bra blogg!!! Vad tror du om att göra den här pastasalladen en dag innan? Funkar det eller blir den ”saggig” då tror du?

    Ha en bra kväll!

    /Anna

    1. jennysmatblogg skriver:

      Funkar absolut att göra innan 🙂

  11. Malin skriver:

    Detta ska testas i helgen när jag har barnen =)

  12. Ariana skriver:

    Jag gör en någorlund lik sallad som du. Fast med ärtor, saltgurka och äpple istället. Sen använder jag gräddfil och majonnäs som dressing. Har gjort den varje sommar i många år nu. Är ju så suverän utflyktsmat som håller sig fräsch.

  13. Jonas Hedqvist skriver:

    Ååå. Jag ska nog hugga in på något liknande jag med till veckan. Ser jättegott ut. MUMS 🙂

  14. Lena skriver:

    Den ser god ut men det gör ju det mesta på dina sidor! Jag ska göra en massa pastasallad till en 20-årsfest. Vilken av dina pastasallader skulle du rekommendera? Denna eller någon av de andra?

  15. Kerstin skriver:

    Hej! Till ungefär hur många portioner räcker salladen?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Beror på hur mycket man äter 🙂

  16. Suzanne skriver:

    Hej. Undrar också hur många den räcker till ungefär, om vi pratar normalportioner? Tänkte göra den till dotterns konfirmation ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      8-10 stycken hungriga personer hade jag räknat 🙂

  17. Lisa skriver:

    Den ser jättegod ut, hur funkar den med ris tror du?😊

    1. jennysmatblogg skriver:

      Risoni är nog jättegott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »