Påsktema – Kladdkaka

Hej och godmorgon från ett sooooligt öland,

Jag och Nomi åkte hit redan igår eftersom hennes kusin-vitamin fyller år idag. Så här har vi varit uppe tidigt för att sjunga för födelsedagsbarnet och många paket blev det, och 7 åringen var väldigt nöjd över alla fina presenter hon fickEfterrätt påsk recept

Detta blir en väldigt söt efterrätt så istället för att servera med grädde ,
så vände jag ner  lemuncurd i grädden. Sött & syrligt blir en  riktigt bra kombo. 

Till denna påskefterrätt behöver du :

4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 1 /2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
200 gram vit choklad ( Marabous tex )
cirka 10 droppar gul karamellfärg

Serveringstips : 2 dl grädde + 3/4 – 1 dl lemoncurd

 Gör din påsk dessert så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och chokladen över vattenbad tillsammans, låt svalna. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Bred sedan ut det i en rund form ( smord och bröad ) och ställ in i ugnen i cirka 20 – 25 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat – cirka 3 timmar.

Servera med citrongrädde & färglada godisar.

Perfekt kladdig kladdkaka i härligt gul färg.

Baka påsk efterrätt

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * *

Som vanligt är det lika roligt att se vad Linda bjuder på för något gott, och jag fick själv bidraget till mig för knappt en timme sedan 🙂  Och denna gången blev det en påskinspirerad budapestabakelse med gula ägg på-  och det ser precis som vanligt riktigt smarrigt ut. För recept klickar du HÄR

1
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tess
10 år sedan

Mums! Den där härliga kladdkakan får bli mitt bidrag till släktens påskkalas! Tack för inspirationen!

Jennys_matblogg
Reply to  Tess
10 år sedan

🙂

Ina @ Dailyinakitchen
10 år sedan

Ser underbart gott ut! 🙂

Therese
10 år sedan

Hur stor form använder du? Och ska den vara helt rinnig i mitten eller mer mjuk när man tar ut den? 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Therese
10 år sedan

Cirka 22- 24 cm
Jag hade min inne i 25 minuter- hur rinnig – lös är en smaksak 🙂

Therese Holmberg
9 år sedan

Fantastiskt god kladdkaka! Bjöd på den på långfredagen och alla fullkomligt älskade den! Grädden var fullkomligt underbar! Tack för ett suveränt recept!

Christina Carlberg Andersson
3 år sedan

Både låter och ser god ut. Lätt recept att följa.

Elisabeth Wahlström
2 år sedan

Hej, har så svårt att hitta goda tårt eller kakrecept då min son är äggallergiker. Och denna såg så god ut. Tror du att man på ngt sätt kan göra den utan ägg, så som man kan göra chokladkladdkaka? Ngr tips? Med vänlig hälsning, Elisabeth

Nästa inlägg

Neas födelsedag

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x