Frasiga nybakade havrescones

Vi fortsätter med sconesbakandet här hemma det är ju bara så gott med varmt nybakat bröd på morgonen.

Havresconesen är lite godare än de ”vanliga” sconesen-  har du provbakat ?

Det här behöver du :
3 dl mjölk
100 gram smör
7 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
4 tsk bakpulver
1-2 tsk salt

Gör så här : 
Ställ ugnen på 250 grader. Blanda först de torra ingredienserna i en skål , tärna ner smöret och arbeta ihop till en hyfsat grynig massa, blanda ner mjölken och arbeta till en deg . Dela degen i fyra högar och platta ut dem till runda bröd, skär ett kryss rätt över bröden med en kniv och nagga brödkakorna med en gaffel.  Grädda i mitten på ugnen i cirka 10 minuter, eller tills de fått en gyllene färg. Serveras genast

1
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
lindalej 74
11 år sedan

Scones till frukost här också. Har sån tur att det är makens specialité, så jag kan ligga kvar i sängen tills det börjar dofta! Eller idag var det brandvarnaren som sa att det är dags att göra rent ugnen, men sconesen var underbara! Nu ska jag se på Vasaloppet och sedan blir det shopping!

jennysmatblogg
Reply to  lindalej 74
11 år sedan

Haha… Vilket uppvakanade 🙂
Scones = trevligt
brandvanaren = mindre kul 😉

Ha en härlig söndag

11 år sedan

Så gott med nybakade scones. Jag gillar havrescones, men nu var det länge sedan jag bakade just sådana. Ha en fin dag, kram!

Bland bakverk och kastruller
11 år sedan

Har aldrig ätit havrescones, men det låter gott!!

Jennie Pilo
8 år sedan

Tror du det funkar att göra dessa med flytande smör? Eller blir det tokigt?

Anna Lawson-Dick
8 år sedan

Hej, kan man använda gluten fritt mjöl (och havreflingor)? De ser verkligen goda ut.

Mallin B
8 år sedan

Detta är det bästa sconesrecept som finns. Vi gör havrescones så många lördagsmorgnar som vi bara orkar. MUMS!

Hanna
7 år sedan

Fantastiskt goda! Men de blev lite torra för mig, degen i sig var relativt torr mot vad en scones-deg brukar vara. Kan man dra ner på mjölet, eller slänga i något som är lite mer bindande? Fiberhusk, ett ägg…? 🙂 de kommer absolut att bakas igen här hemma!

Nästa inlägg

Andra chansen

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x