Snickerskakor

Såg att det som är mest eftersökt på min blogg just nu är mina kladdkakor , köttbullar men så även de här goa snickerskakorna. Vill ni komma till recepten så klicka på den fetstilta texten ovan.  Iallafall här kommer receptet på snickerskakorna igen för er som kanske råkat missa .

De är busenkla att baka- och är grymt goda.
Vill man går det bra att byta ricecrisp:et mot vanliga flingor.

Du behöver:

7-8 dl rice crisp
1 tsk vaniljsocker
1 burk med jordnötssmör (225 gram )
1/2 – 1 dl kokos
1 dl strösocker
1 dl sirap

Garnering : 250 gram (mjölk)choklad

Gör så här :
Blanda jordnötssmör och sirap och socker i en kastrull på spisen ( Men det ska inte koka )Blanda crisp, vaniljsocker och kokos i en bunke, rör sedan ner den lite uppvärma jordnötsblandningen med crispet.Rör om så att det blandar sig ordentligt. Platta ut i en form på ca 20 *30 cm. Smält chokladen över ett vattenbad, och bred ut detta över kakan.
Låt stå i kylslåp tills det är dags att servera, och förvaras i kylskåp.
Går alldeles utmärkt att frysa in, om det råkar bli någon bit över 😉

1

31 responses to “Snickerskakor

  1. Åsa skriver:

    Jag hade missat 🙂 himmel och pannkaka så läckra saker du kan baka.
    Älskar din blogg <3

  2. Kryddburken skriver:

    Måste prova dessa då jag har en burk jordnötssmör jag inte vet vad jag ska göra av. Måste bara köpa hem rice crisp!
    Du har inge tips på vad man gör med en burk kondenserad mjölk… Haha…

    Ha en trevlig helg!
    /Kram Li.

    1. L V skriver:

      Du kan koka den oöppnade burken i vatten typ 45 min för att få kolasås…..

  3. Hanna skriver:

    Tack för alla underbara recept och tips du delar med dig av 🙂

    1. Gunnar skriver:

      Är det den Hanna jag tror att det är? 😉

  4. Stephanie skriver:

    Jag äääälskar dessa, totalt beroendeframkallande 😉

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja, gott!

  5. karinskok skriver:

    Smarrigt värre!
    Undrar när man ska få tid att testa alla recept man spar? 😉

    1. jennysmatblogg skriver:

      😉

  6. lisa skriver:

    dom blev as äckliga :/

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ojdå Lisa.
      Vad hände? Detta receptet är ju klockrent, och svårt att misslyckas med.

  7. Rebecca Söderling skriver:

    200 gram smält choklad räckte ingenstans! Vi fick slänga på 600gram för att det skulle kunna täcka hela kakan och då hade vi ändå en normal stor form.
    Men smakar annars gott 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      🙂 Man kan ta så mycket man vill så klart.
      jag brukar ha 200 och det blir ett rejält lager sen att ta sig igenom när kakan svalnat 🙂

  8. åsa skriver:

    Goda, men jag måste gjort fel! Jordnötssmeten blev alldeles för torr och hela blandningen med ricecrispies bara faller sönder. Rädda de som räddas kan – men nu står jag där med massa ”botten” som är för torr för att göra en riktig botten av. Har du tips på vad jag kan ha gjort för fel och hur jag kan rädda min…. Ja vad ja nu ska kalla dem 😉 kan tillägga att jag använde green choise jordnötssmör, om det bör vara Skippy bör det kanske tipsas om i receptet? 🙂 tack för en inspirerande och fin blogg <3

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Hej Åsa,
      Vad konstigt.
      Det kanske är olika med olika jordnötssmör-
      man ska blanda i så mkt cornflakes rispuffar tills smeten blir tjock, men fortfarnade håller ihop.

      1. Erik skriver:

        Har gjort detta recept flera gånger, det blir mycket bra – om man använder skippys jordnötssmör. Nu senast använde jag Garants jordnötssmör, och det blev mest smuligt och det var svårt att hålla ihop bottnen. Så en kommentar i receptet om att skippys är bäst vore nog bra! : )

  9. Kristinel skriver:

    Kan man använda ris puffar? Är det samma sak som rice crisp

    1. Jennys_matblogg skriver:

      De blir nog inte riktigt lika gott- de är osötade.

  10. Sara skriver:

    Jättegoda! Gjorde precis som receptet o smeten håller ihop o chokladen räcker gott o väl. Längtar till eftermiddagsfikat 🙂

  11. Linda skriver:

    Vilken sirap ska man använda ? Mörk eller ljus ?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Ljus.

  12. Malin skriver:

    Här på nord Irland gör man något som kallas för ”fifteens” . Nigella lawson har ett recept på nätet. Digestiv kex, marshmallows, kond. mjölk och olika torkade frukter. Tog mig ett tag att våga smaka, men nu är den en stor favorit. Och man kan göra dem med småbarn, ingen ugn krävs;)
    http://www.recipebridge.com/recipe/98/1396093/fifteens

  13. Isabelle skriver:

    Kan man använda något istället för kokos?

  14. Sanna skriver:

    ”Rice Crisp”? Är det Kellogg’s-flingorna Rice KRISPIES du menar?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Japp

  15. Sophie skriver:

    Kan man använda cornflakes i stället för rice krisp?

  16. Mirja skriver:

    Jag gjorde med krossade cornflakes, så gött!

  17. Emma skriver:

    Gjorde precis som receptet, men åtta dl rice krisp blev alldeles för mycket. ”Smeten” håller inte riktigt ihop och vill falla isär. Vad kan gått tokigt? Men goda blev dom iaf 🙂

  18. Anna skriver:

    Jag är allergisk mot jordnötter, men jag undrar om man inte skulle kunna ta Nutella istället? Vad tror du?

  19. Moa skriver:

    Jag tar bara 4 dl Rice krispies, då håller smeten och blir supergod. Tack för ett bra recept annars!

  20. Joanna skriver:

    Hur många bitar skulle du säga att man får ut av en plåt? Tack på förhand!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »