Krämig cheesecakepannacotta

Receptet fick jag av Anna- Lena här bland kommentarerna.

Cheesecakepannacotta, 4-6 pers:
1 1/2 gelantinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl socker
200 g Philadelphiaost
( 2 msk nutella i botten på varje. )

Lägg gelantinbladen i blöt. Dela vanilstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i stången med och ta upp den sen. Koka upp under omrörning. Ta bort stången. Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör noga. Tillätt philadephiaosten och rör slät.

Häll upp i portionsformar och ställ kallt tills dom stelnat.

Och så några bilder från i helgen – på Silas och Nomi.
De turas så duktigt om att spela på ipaden.

0
Prenumerera
Notis om

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofie Johansson
10 år sedan

Mmm….pannacotta är ju så gott! Nutella i botten låter ju grymt!

Malin
9 år sedan

Skulle det inte vara gott med lite crunch, något kex ovanpå strax före servering

Matilda
9 år sedan

Hur länge ska dom vara i kylen? Eller ska dom vara i frysen? Jag är 13 år och ska göra pannacotta för första gången. 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Matilda
9 år sedan

I kylen 4 timmar innan servering. Lycka till 🙂

Sarah
7 år sedan

Hej! Jag tänkte göra pannacotta i små snapsglas till min sons dop. Hur många snapsglas tror du det här receptet räcker till?

jennysmatblogg
Reply to  Sarah
7 år sedan

Gissningsvis blir det nog tre sådana små pannacottor per beräknat glas. Kanske 4 ?

Jessica
7 år sedan

Funkar samma mängd om man vill göra i en normalstor springform (ca 20cm i diameter)?

jennysmatblogg
Reply to  Jessica
7 år sedan

Jag har inte provat 🙂 men det borde ju funka

Marianne
5 år sedan

Funkar det även med passionsfrukt över?

Nästa inlägg

Riktigt god sparrissoppa

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x