Middagsplaner och gårdagens förrätt

Hoppas ni hade en riktigt fin nyårsafton igår med god mat och trevligt sällskap 🙂
Våra gäster åkte nyss hem och nu är Jonathan och hämtar sin storebror vid tåget, och då tänkte jag passa på att skriva ett par rader till er.  . . Maten idag blir inte så märkvärdig. Jacob & Thelma fick bestämma så antingen blir det kebabpizza, kycklingpizza eller vesuvio  – idag blir det hämtmat!

Men vår lilla meny för kvällen såg ut så här:
Kräftsnittar med mango- och avokadosallad
Oxfile med potatis och palsternackspure, kokt sparris, rödvinssky
Vaniljpannacotta med passionsfrukt

Dessvärre lyckades jag inte få någon bra bild alls på varmrätten – men är ni nyfikna så lyckades jag få en mobilbild på den på instagram iallfall ( jennysmatblogg)

Förrätten iallafall :

Förrätt till 4- 6personer2-3 toastbröd
olivolja
400 gram rensade kräftor
2 avokado
2 mango
1 stor rödlök
Dressing :
6 msk olivolja
4 msk pressad citron
1 1/2 tsk flingsalt
Kryddmått svartpeppar


Gör så här:

Rör ihop dressingen först. Skala kräftorna och tärna skalad mango och avokado i en bunke. Rör om med den finhackade rödlöken och droppa över dressingen innan du häller upp i fina serveringsglas. Stek toasten , lägg upp mango och avokadosalladen och ringla över marinaden .
Klart!

3

2 responses to “Middagsplaner och gårdagens förrätt

  1. west70 skriver:

    Hej och God Fortsättning!

    Här hade vi tre-rätters, som avslutades med Toblerone mousse, så gott.
    Gästerna höll i till fram på småtimmen, så idag blir det inte många knop här hemma;-).
    Nu hoppas vi att 2013 blir ett kanonår på alla sätt.

    Kram

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det låter som en trevlig kväll det. 🙂
      Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »