Saffranssockerkaka

Idag är det en vecka kvar tills adventsljusstakarna ska fram, och stjärnorna ska hängas upp. Och orkar eller vill ni inte baka lussebullar till dess- men ändå vill äta något gott till adventsfikat, så är denna sockerkaka ett bra alternativ – och det doftar helt ljuvligt av saffran i hela huset.


Nomis juliga sockerkaka är något att baka till första advent .

Det här behöver du :

200 gram smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 påse saffran ( stött )
1 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver


Gör så här :

Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna, nu kanske ni kan tycka att 200 gram smör låter mycket. Och ni kan minska om ni vill, men vill ni ha en riktigt saftig sockerkaka- snåla inte på smöret. Vispa ägg och socker pösigt / fluffigt. Och blanda i de avsvalnade smöret och mjölken i bunken. Tillsätt saffranet ( stött ) och rör ihop mjöl och bakpulver innan du även rör ner det i blandningen. Häll upp i en smord och bröad form, och ställ in i ugnen i nedre delen av ugnen. Grädda i 40 – 45 minuter och låt svalna innan du stjälper upp den på ett fat.

Klar att serveras.

2

16 responses to “Saffranssockerkaka

  1. jennifer skriver:

    finaste flickan jag sett! så himla himla söt.

  2. Carola skriver:

    Hej,
    underbart söt liten tjej som håller kakan.
    Så vackra ögon,helt bedårande.
    Gillar din mat blogg skarpt,god och enkel mat utan krusiduller.
    Sånt gillar man.
    Ha en trevlig söndag!!

  3. Elisabeth skriver:

    Har provbakat kakan idag,den blev kanongod! Sambon såg bilden på fb när jag gillade din fina bild och la in ett önskemål om lite nybakat..
    Jag ”bröade” formen med kokosflingor istället för ströbröd och det blev kanongott.

  4. Camilla skriver:

    Hej!
    Den ska absolut testas, verkar jätte god 🙂

  5. Anna skriver:

    Vilken god kaka…vi bakade den idag och mumsade på 🙂
    Har följt dig i 2 år snart och du har en kanon blogg med mycket gott och blandat, tar fina kort och har en jätte fin familj.
    Några frågor som jag undrat över…vad har du för arbete ?
    går du på lchf ?

  6. Stephanie S. skriver:

    Gud vilka vackra ögon hon har!

  7. Det är verkligen högsäsong för saffran nu:) Vi bakade saffransbullar i helgen som blev så saftiga och goda!

  8. Monica skriver:

    Är kakan lika god som Nomi är söt kommer gästerna att svimma:-)

  9. Kaksmulan skriver:

    Tänkte just den tanken idag, jag gör en saffransockerkaka till adventsfikat och sparar på lussebullarna ett par veckor till. Vilken ljuvligt söt dotter du har!

  10. Amandas jul skriver:

    Vilken härlig färg! Ser supergott ut.

  11. Veronica skriver:

    Din dotter är ju så otroligt söt!!! 🙂
    Saffranskakan ser hur god ut som helst!!

  12. Julia skriver:

    Mor & dotter, så otroligt lika, och lika vackra!

  13. Åsa skriver:

    Underbart god.Testade nu till 1a advent men gjorde mini cupcakes av smeten fick massor:) gjorde en frosting på mjölkchokladphiladelphia smör florsocker och lite skal och saft av apelsin kan varmt rekommenderas

    tack för all trevlig inspiration och alla goda recept

  14. Louise Eriksson skriver:

    Men jag tror väl att det var den sötaste tösen jag skådat! Hittade förövrigt din blogg här i dagarna och är fullkomligt uppslukad!! Bara älskar den! Fantastiska recept, fint hem med massa inspiration och sååå underbara bilder 🙂

  15. Helena Olsén skriver:

    Ja så söt tös! Tror du man kan byta ut vetemjöl till majsmjöl, för vi har en glutenintolerant i familjen? Annars ser ju kakan fantastiskt god ut o det är ju så gott med saffran! Alla dina recept ser helt fantastiskt goda ut☺️

  16. Helena skriver:

    Jag gör samma fast byter till 1/2 dl av vätskan mot xsante (päronconjac).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »