Snickerstoppar doppade i choklad

Istället för att baka de ”vanliga” kokostoppar ,
så bakade jag snickerstoppar doppade i mjölkchoklad sist. Fantastiskt gott om man gillar jordnötter  och choklad! 😀

De kanske inte gjorde sig så bra på bild. Men de blev väldigt goda.

Det här behöver du :

350 gram jordnötssmör
1 dl sirap
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 dl kokos
cirka : 10- 12 dl cornflakes ( eller tills smeten blir stum och formbar )

Garnering : 200 gram mjölkchoklad

Gör så här :
Värm upp en kastrull med sirap och socker, det ska inte koka.
Rör ner vaniljpulver, jordnötssmör och kokos-  krossa sedan ner cornflaksen- antingen för hand eller med en gaffel.
Rör tills du får en lagom stum, men formbar smet. Ställ kallt medan du smälter chokladen över vattenbad.  Forma jordnötssmeten till toppar,
Och doppa sedan foten på dem och låt svalna på ett bakplåtspapper.

Klara att servera.

1

12 responses to “Snickerstoppar doppade i choklad

  1. Kul med lite nytt och annan tvist på gamla klassiker!

  2. Veronica skriver:

    WOW! Dessa måste jag testa. I love kokos och jordnötssmör!

  3. Malin skriver:

    Åh! Det måste jag prova! Brukar baka vanliga snickerskakor som är väldigt uppskattade så de där måste jag verkligen prova! 🙂

  4. isabelle skriver:

    tack för tipset! jag älskar snickerskakor!
    kram

  5. Maria skriver:

    Oj va härliga recept du lägger ut.=)))
    Trevlig helg!

  6. Sofia skriver:

    Åh, dom ser supergoda ut! Älskar snickerkakor så dessa är nog goda också 🙂

  7. Oj vad gott det låter! Mums! 🙂

    Trevlig helg!

  8. Maria skriver:

    Vad kan man anvanda istallet for sirap?

  9. Jenny skriver:

    Hur gör man om man inte äter kokos, tar du mer av ngt annat eller kan man ersätta det med ngt helt annat?

  10. Martina skriver:

    Jag gjorde bollar istället. Enklare för barnen att forma 😉 Mums!

  11. Elisabet skriver:

    Generell fråga, vad kan man ersätta ljus/mörk sirap med i bakning? Eller kan man skapa en själv ? Älskar din blogg. Tack

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »