Goda frasiga langos

Hej där,

Nu har matsajten närmare 4000 olika maträtter & kakor att söka bland. Välj bland de olika genom att klicka på kategorierna, klicka på de 3 strecken uppe till höger. Idag tänkte jag tipsa om en god och lättlagad maträtt som kanske kan passa till helgmyset. Langos det är så himla gott att äta, och så enkelt!

Följ gärna min FACEBOOK och Instagram @jennysmatblogg 
för fler uppdateringar.

IMG_3712

Till langosbrödet för 15 små langos :
25 gram jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 kokt potatis

Cirka:
7 dl vetemjöl
1 liter rapsolja till fritering

Tillbehör :
Gräddfilsås ( 1 dl gräddfil + 1 dl creme fraiche + 2 (1) klyftor vitlök och salt)
2 röd lök finhackade
räkor
1 burk Röd eller svart rom
1-2 dl lagrad ost

Gör så här:
Lös upp jästen i ljummet vatten, och rör ner salt, mosad potatis och mjöl.
Arbeta till en slät deg, som är ganska lös. Låt den jäsa i cirka 40 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord, det kan gå åt en dl mjöl för att kavla ut degen.
Dela och kavla i cirka ut degen i cirka 15 mindre langos bitar.
Låt dem jäsa igen , på ett mjölat bakplåtspapper i cirka 10 – 15 minuter.
Häll upp oljan i fritösen eller i en tjockbottnad djup kastrull och hetta upp oljan. Prova att fritera lite vittbröd, det sak bli gyllene.
Fritera sedan bröden så att de blir gyllengula och läg dem på ett hushållspapper så att lite av oljan rinner av.

Under tiden, rör ihop såsen och ställ kallt i tio minuter innan servering.

Sedan är det klart att serveras, med sås, räkor, rom , ost och toppa med lite riven ost.

Riktigt gott!!

IMG_3711

8
Prenumerera
Notis om

47 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Milo
11 år sedan

Det måste jag prova! Verkar inte svårt.

11 år sedan

Hej! 🙂 Ser underbart gott ut ! Vet du ungefär vilken temp man skall ha på fritösen?

Kristin
11 år sedan

I love it.
Tack Jenny för alla underbara recept och tips.
ÄLSKAR MATBLOGGEN 🙂

Jennie
11 år sedan

Precis hittat din underbara sida.
Dags att börja bläddra tillbaka i bloggen 🙂 så mycket gott och vackert du bjuder på.

11 år sedan

Ser supergott ut. Inte så LCHF-vänligt tyvärr, men ska prova någon gång i alla fall:)

Anna
11 år sedan

Brukar äta 2 langos per sommar, på festivaler med 1 månads mellanrum och då är det gott. Men sen räcker det. Känns som man fyllt kaloribehovet för hela året efter det. Men det kanske är skillnad på hem gjorda och fastivalgjorda??

11 år sedan

Vad gott, jag har länge tänkt prova göra sånna:)
Ha en riktigt fin dag.
Kram Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

11 år sedan

Hihi, tänker alltid på festival när jag ser de där!

11 år sedan

Åh detta har jag velat göra så himla länge! MÅSTE TESTAS NÅN DAG 😀

11 år sedan

Langos har jag faktiskt aldrig gjort, det måste jag verkligen prova någon kväll!

trevlig blogg!

/lena-makeaheadfood

Sussi Hägg
10 år sedan

Oj vilket bra recept
Dom ska jag göra fler gånger
Supersmarrigt!
Du har en sådan fin sida
Kram Sussi

jennysmatblogg
Reply to  Sussi Hägg
10 år sedan

Å vad roligt att du gillade langosen.
Ett favvorecept här också.

Kram

Jezz
9 år sedan

Hej! Detta måste provas! Vet du på ett ungefär hur varm oljan ska vara? Vilken temp på fritösen alltså haha 🙂

Camilla
9 år sedan

Alternativ om man ej har en fritös?

maria
Reply to  Camilla
6 år sedan

stekpanna eller gryta eller kastrull + ganska mycket olja

Gaby Olsson
9 år sedan

Ser läckert ut. Här ska handlas 🙂

Amina
9 år sedan

Vad menas med 7 dl vetemjöl special? Vilken vetemjöl är det?
Tacksam för svar

Jenny Warsen
Reply to  Amina
9 år sedan

Du hittar det bredvid Vanliga mjölet. Hittar du inte så går det bra med vanligt vetemjöl också 🙂

stina
9 år sedan

Går det att göra longosen uran fritös??:)

Jenny Warsen
Reply to  stina
9 år sedan

Ja, i en tjockbottnad gryta. Jag har inte fritös 🙂

maria
Reply to  Jenny Warsen
6 år sedan

Man behöver inte ha fritös, går bra med vanlig stekpanna med hög kant och 1½ cm hög olja. Ha ett lock till hand, alltid när du arbetar med matfett.

maria
Reply to  stina
6 år sedan

Ja, i stekpanna eller kastrull + ca 1½ cm olja.

Lotta
8 år sedan

Hej!!
Vill bara tipsa om att göra en vitlöksolja (1 dl olja + 2-3 pressade vitlöksklyftor) som man penslar brödet med precis efter man friterat klart det! Blir pricken över i!

maria
Reply to  Lotta
6 år sedan

Tack !! Äntligen ett normalt och genuint tillbehör som inte förstör upplevelsen av själva det friterade brödet.

elina
8 år sedan

Hej. Kan man halvera receptet? ?

Jacki
Reply to  elina
8 år sedan

Det är klart du kan halvera receptet ?
Bara ta hälften av allt xD

Jennie
8 år sedan

Gjorde dessa igår, helt slagen av hur bra de blir!! Gjorde lite mindre o serverade som förrätt!!
Tack för fantastisk blogg ❤

Louise
8 år sedan

Åh underbart! En dum fråga bara, potatisen… Ska man koka den först eller ska den vara rå? Haha

jennysmatblogg
Reply to  Louise
8 år sedan

Potatisen ska vara kall och kokad.

maria
Reply to  jennysmatblogg
6 år sedan

Hej. Varför har du potatis i ?? Har du provat utan ?? Mycket godare och frasigare och inte så *tung*

Anna
8 år sedan

Hur kan man göra lika goda fast glutenfritt? 🙂

8 år sedan

Har en bråttom går det att ta färdig pizzadeg på rulle ? Inte lika gott men ändå gott

jennysmatblogg
Reply to  Donnasandra
8 år sedan

Absolut 🙂

Annika
8 år sedan

Låter smarrigt! Ska definitivt testa. Vad tror du blir ett bra alternativ till räkor? (Jag är allergisk mot räkor)

Johanna
Reply to  Annika
8 år sedan

Vi ska göra dem ikväll och mina barn äter inte heller räkor så jag tänkte prova med strimlad skinka ?

Guzzen
7 år sedan

Jag gör en omelett i stället för brödet. Äter inte några sädes-slag. Fyllningen är densamma. Gott.

monica Danell
7 år sedan

Tack jätte goda Langos lätt att göra
jenny kram

Madeleine
7 år sedan

Tänkte att jag skulle testa detta till kräftskivan ikväll, men min fråga är om det är direkt servering som gäller eller om jag hade kunnat förbereda bröden innan?

maria
Reply to  Madeleine
6 år sedan

Den måste friteras strax innan det serveras, annars blir den som våfflor som mjuknar. Inte gott. Inte buffémat, direkt

monica Danell
7 år sedan

jag gjorde brödet någa timmar före och fritera dom innan gästerna komm
Lycka till med Langos

Angélica
7 år sedan

Hur mycket är en potatis i vikt?

Lins
6 år sedan

Tänkte ta med på knytkalas, ska man då värma innan eller kan dom serveras kalla efter någon timme!?

jennysmatblogg
Reply to  Lins
6 år sedan

Godast varma 🙂

Catrine
Reply to  Lins
5 år sedan

De blir lite sega då de fått kallna, absolut godast varma men det går äta dem kalla också.

Catrine
5 år sedan

Om man slår i ca 1 1/2 msk olja även i degen så blir de väldigt frasiga. Sen använder vi kyckling, kassler, gurka, tomat majs, bananer och jordnötter som tillbehör också. Det är super gott.

Lena Gustafsfon
5 år sedan

Jag bruka fysa in dem i familjeportioner. När vi ska äta dem en annan gång, värmer jag de tinade langosarna i ugnen, så blir de knapriga och goda.

Catrine Lundström
11 månader sedan

Tillsätt även lite olja i degen så blir de härligt frasiga. Vi brukar även servera kyckling, kassler och grönsaker.

Nästa inlägg

Färska hallon med blåbärsglass

47
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x