Goda frasiga langos

Hej där,

Nu har matsajten närmare 4000 olika maträtter & kakor att söka bland. Välj bland de olika genom att klicka på kategorierna, klicka på de 3 strecken uppe till höger. Idag tänkte jag tipsa om en god och lättlagad maträtt som kanske kan passa till helgmyset. Langos det är så himla gott att äta, och så enkelt!

Följ gärna min FACEBOOK och Instagram @jennysmatblogg 
för fler uppdateringar.

IMG_3712

Till langosbrödet för 15 små langos :
25 gram jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 kokt potatis

Cirka:
7 dl vetemjöl
1 liter rapsolja till fritering

Tillbehör :
Gräddfilsås ( 1 dl gräddfil + 1 dl creme fraiche + 2 (1) klyftor vitlök och salt)
2 röd lök finhackade
räkor
1 burk Röd eller svart rom
1-2 dl lagrad ost

Gör så här:
Lös upp jästen i ljummet vatten, och rör ner salt, mosad potatis och mjöl.
Arbeta till en slät deg, som är ganska lös. Låt den jäsa i cirka 40 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord, det kan gå åt en dl mjöl för att kavla ut degen.
Dela och kavla i cirka ut degen i cirka 15 mindre langos bitar.
Låt dem jäsa igen , på ett mjölat bakplåtspapper i cirka 10 – 15 minuter.
Häll upp oljan i fritösen eller i en tjockbottnad djup kastrull och hetta upp oljan. Prova att fritera lite vittbröd, det sak bli gyllene.
Fritera sedan bröden så att de blir gyllengula och läg dem på ett hushållspapper så att lite av oljan rinner av.

Under tiden, rör ihop såsen och ställ kallt i tio minuter innan servering.

Sedan är det klart att serveras, med sås, räkor, rom , ost och toppa med lite riven ost.

Riktigt gott!!

IMG_3711

1

43 responses to “Goda frasiga langos

  1. Milo skriver:

    Det måste jag prova! Verkar inte svårt.

  2. Niclas skriver:

    Hej! 🙂 Ser underbart gott ut ! Vet du ungefär vilken temp man skall ha på fritösen?

  3. Kristin skriver:

    I love it.
    Tack Jenny för alla underbara recept och tips.
    ÄLSKAR MATBLOGGEN 🙂

  4. Jennie skriver:

    Precis hittat din underbara sida.
    Dags att börja bläddra tillbaka i bloggen 🙂 så mycket gott och vackert du bjuder på.

  5. Linn skriver:

    Ser supergott ut. Inte så LCHF-vänligt tyvärr, men ska prova någon gång i alla fall:)

  6. Anna skriver:

    Brukar äta 2 langos per sommar, på festivaler med 1 månads mellanrum och då är det gott. Men sen räcker det. Känns som man fyllt kaloribehovet för hela året efter det. Men det kanske är skillnad på hem gjorda och fastivalgjorda??

  7. Victoria skriver:

    Vad gott, jag har länge tänkt prova göra sånna:)
    Ha en riktigt fin dag.
    Kram Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

  8. Hihi, tänker alltid på festival när jag ser de där!

  9. Sandra skriver:

    Åh detta har jag velat göra så himla länge! MÅSTE TESTAS NÅN DAG 😀

  10. Lena skriver:

    Langos har jag faktiskt aldrig gjort, det måste jag verkligen prova någon kväll!

    trevlig blogg!

    /lena-makeaheadfood

  11. Sussi Hägg skriver:

    Oj vilket bra recept
    Dom ska jag göra fler gånger
    Supersmarrigt!
    Du har en sådan fin sida
    Kram Sussi

    1. jennysmatblogg skriver:

      Å vad roligt att du gillade langosen.
      Ett favvorecept här också.

      Kram

  12. Jezz skriver:

    Hej! Detta måste provas! Vet du på ett ungefär hur varm oljan ska vara? Vilken temp på fritösen alltså haha 🙂

  13. Camilla skriver:

    Alternativ om man ej har en fritös?

    1. maria skriver:

      stekpanna eller gryta eller kastrull + ganska mycket olja

  14. Gaby Olsson skriver:

    Ser läckert ut. Här ska handlas 🙂

  15. Amina skriver:

    Vad menas med 7 dl vetemjöl special? Vilken vetemjöl är det?
    Tacksam för svar

    1. Jenny Warsen skriver:

      Du hittar det bredvid Vanliga mjölet. Hittar du inte så går det bra med vanligt vetemjöl också 🙂

  16. stina skriver:

    Går det att göra longosen uran fritös??:)

    1. Jenny Warsen skriver:

      Ja, i en tjockbottnad gryta. Jag har inte fritös 🙂

      1. maria skriver:

        Man behöver inte ha fritös, går bra med vanlig stekpanna med hög kant och 1½ cm hög olja. Ha ett lock till hand, alltid när du arbetar med matfett.

    2. maria skriver:

      Ja, i stekpanna eller kastrull + ca 1½ cm olja.

  17. Lotta skriver:

    Hej!!
    Vill bara tipsa om att göra en vitlöksolja (1 dl olja + 2-3 pressade vitlöksklyftor) som man penslar brödet med precis efter man friterat klart det! Blir pricken över i!

    1. maria skriver:

      Tack !! Äntligen ett normalt och genuint tillbehör som inte förstör upplevelsen av själva det friterade brödet.

  18. elina skriver:

    Hej. Kan man halvera receptet? ?

    1. Jacki skriver:

      Det är klart du kan halvera receptet ?
      Bara ta hälften av allt xD

  19. Jennie skriver:

    Gjorde dessa igår, helt slagen av hur bra de blir!! Gjorde lite mindre o serverade som förrätt!!
    Tack för fantastisk blogg ❤

  20. Louise skriver:

    Åh underbart! En dum fråga bara, potatisen… Ska man koka den först eller ska den vara rå? Haha

    1. jennysmatblogg skriver:

      Potatisen ska vara kall och kokad.

      1. maria skriver:

        Hej. Varför har du potatis i ?? Har du provat utan ?? Mycket godare och frasigare och inte så *tung*

  21. Anna skriver:

    Hur kan man göra lika goda fast glutenfritt? 🙂

  22. Donnasandra skriver:

    Har en bråttom går det att ta färdig pizzadeg på rulle ? Inte lika gott men ändå gott

    1. jennysmatblogg skriver:

      Absolut 🙂

  23. Annika skriver:

    Låter smarrigt! Ska definitivt testa. Vad tror du blir ett bra alternativ till räkor? (Jag är allergisk mot räkor)

    1. Johanna skriver:

      Vi ska göra dem ikväll och mina barn äter inte heller räkor så jag tänkte prova med strimlad skinka ?

  24. Guzzen skriver:

    Jag gör en omelett i stället för brödet. Äter inte några sädes-slag. Fyllningen är densamma. Gott.

  25. monica Danell skriver:

    Tack jätte goda Langos lätt att göra
    jenny kram

  26. Madeleine skriver:

    Tänkte att jag skulle testa detta till kräftskivan ikväll, men min fråga är om det är direkt servering som gäller eller om jag hade kunnat förbereda bröden innan?

    1. maria skriver:

      Den måste friteras strax innan det serveras, annars blir den som våfflor som mjuknar. Inte gott. Inte buffémat, direkt

  27. monica Danell skriver:

    jag gjorde brödet någa timmar före och fritera dom innan gästerna komm
    Lycka till med Langos

  28. Angélica skriver:

    Hur mycket är en potatis i vikt?

  29. Lins skriver:

    Tänkte ta med på knytkalas, ska man då värma innan eller kan dom serveras kalla efter någon timme!?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Godast varma 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »