Bananoffe Pie

Hej igen,
Här kommer en riktigt god tårta / paj som vi oftar bakar till kalas.  Följ den gärna på Facebook för att inte missa några uppdateringar. Och för att söka på sidan, så klickar ni på kategorierna på sidans topp, eller de tre strecken till höger upp om ni surfar in via mobilen. Där kan ni nu bläddra i över 3000 olika maträtter, desserter, bakverk och massa annat. Och följ mig gärna på instagram för ännu mer bilder / recept : @jennysmatblogg

 

Här kommer nu receptet på :
Bananoffe Pie, med krämig och len gräddkola
IMG_8705
Vispa grädden kanske inte fullt så hårt som på bilden 😉 Lättvispad är godastDet här behöver du :

1 burk sötad kondenserad mjölk ( finns även färdigkokad i vissa butiker då heter den karamelliserad )
150 gram smör
300 gram digestivkex
3- 4 bananer
1 1/2 dubbeldaim
3 dl vispgrädde

 

Gör så här:
Kolakräm: Lägg burken med sötad kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker och lite till. Låt småkoka ca 2 1/2 timme utan lock, se till att vattnet täcker hela tiden. Fyll annars på efter hand. Viktigt att den hela tiden täcks av vatten, kan i annat (värsta) fall explodera, så täck den hela tiden med vatten. Ta upp den heta burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna helt och öppna därefter burken. Den kondenserade mjölken har nu blivit till en kolakräm.

IMG_7283


Kondenserad mjölk :
Detta är en en burk med mjölk , men där vattenmängden minskats och där man i den sötade versionen tillsatt mer socker. Jag använder bara den sötade kondenserade mjölken när jag bakar , det finns även osötad. Man brukar hitta den kondenserade mjölken bland bakprodukterna. Men jag har även sett att i vissa butiker kan den stå bland de internationella varorna.

 

Klä sedan insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. Smält smöret.
Smula digestivekexen för hand eller i en matberedare. Blanda med smöret. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme. Finhacka daimen. Vispa grädden fast. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen.  Ställ kallt fram till servering. Precis innan servering skala och skär upp bananen , lägg bananmynten över kolakrämen, bred över grädden

Och toppa med ytterligare lite skivad banan och  den goda daimkrossen.
Smaklig fika !
IMG_8566

 

För att komma till bloggens första sida så klickar ni på bilden eller texten ”Jennys Matblogg” .
Varmt välkomna hit.
2

19 responses to “Bananoffe Pie

  1. sanna skriver:

    Sänder många varma kramar och hälsningar från kroatien 🙂

  2. Jessica skriver:

    Det har tydlligen blivit så populärt med kolakräm av kondenserad mjölk att leveranser uteblir…. Skulle försöka mig på tårtan i buffe men tji fick jag – tre affärer och ingen kondenserad mjölk.

  3. jennysmatblogg skriver:

    Oj då Jessica.
    Här i Växjö finns den både på Coop och Willys 🙂
    Det är ju bara så gott med dessa efterrätter .

  4. Hanna skriver:

    Ser galet smarrigt ut!

  5. Annika skriver:

    Ääääälskar din blogg.
    Tack för underbar inspiration. <3

  6. Christina Johansson skriver:

    Ett tips! Blanda i vaniljkräm i grädden och den blir annu godare! vilken bra blogg du har.

  7. Det såg ju helt underbart ut!

  8. Milo skriver:

    Det ser supergott ut! 😀

  9. Det ser galet gott ut!

  10. Marina skriver:

    Låter alldeles ljuvligt gott. Får tyvärr inte facebooklänken funka men det är kanske bara tillfälligt.

    Tack!

    PS Jag har alltid jättesvårt att få iväg mina kommentarer hos dig. Ger oftast upp eftersom den säger att jag skriver in fel ”kod” hela tiden trots att jag är helt hundra på att jag skriver rätt.

  11. Heidi skriver:

    Hej Jenny!
    Vi gjorde den kakan igår men med jordgubbar istället. Det var också jättegott. Tror du att det passar att ha lemoncurd i grädden? Har inte provat än utan tänkte att det syrliga kanske passar ihop med det söta.

  12. Louise - mamma till Elias skriver:

    Gjorde denna idag ! Fast bytte ut daim mot chokladkaka med nonstop som jag rörde ner i grädden. Mycket gott !
    Vet att du skrivit det förut, men kommer inte ihåg.. Vad är det för kamera du har ?

  13. Elin skriver:

    Har gjort denna en gång, det kan va den godaste jag ätit! Då såklart om man gillar banan och kola.. Mums!! Gillar din blogg starkt!

  14. Det är det allra godaste som finns, man kan inte sluta äta!!

  15. Jillsan skriver:

    Hej! Menar du smält smöret i kastrull eller låta det stå framme tills det blir mjukt?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag smälter i micron.

  16. Lotta Johansson skriver:

    Ser helt galet gott ut, men kan man byta ut bananerna mot något annat tror du? Eller hoppa över dom? Tyvärr tål inte alla här hemma bananer….

    Och kan jag ta karamelliserad mjölk istället?

  17. Anne skriver:

    Hej. Hur många personer räcker 1 till ca ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Gissar 9-10 personer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »