Sega kladdkakepajer med lättvispad grädde och färska hallon

 

IMG_5144

Detta behöver du :

200 gram smör
200 gram vitchoklad
4 ägg
5 dl strösocker
4  dl mjöl

Garnering : Vispad Grädde med färska hallon

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader
Bryt ner chokladen i en bunke, smält smöret och häll över.
Rör om tills chokladen smält.
Blanda strösocker, mjöl och ägg – och rör sedan ner i choklad blandningen.
Klicka ut smeten i muffins formar ( ca 2/3 -delar )

Och grädda i mitten på ugnen i 8- 12 minuter- har du större formar så sänk temperaturen något och ha dem i ugnen något längre. Tills de fått lite gyllenefärg- och inte rinner.

När de svlant fyll dem med lättvispad grädde och färska hallon

P.s. de små vimlarna gör man lätt med tandpetare, lite tejp och färgat papper

IMG_5128

1

16 responses to “Sega kladdkakepajer med lättvispad grädde och färska hallon

  1. Oh, så gott och somrigt det ser ut! 🙂

  2. Mums! Påminner om dem jag gjorde med kokos förra veckan =)

  3. Katarina skriver:

    De här ser så fräscha och goda ut! Kram

  4. Stina skriver:

    Jag älskar din blogg och följer den med spänning varje dag.
    Tack för en fin och trevlig feel good sida.

  5. jennysmatblogg skriver:

    Ja visst känns det som en somrig efterrätt 🙂

    Stina : Vad roligt att höra.

  6. Eric skriver:

    Hittade din blogg via studentkrubb.se Tack för en superbra blogg. Så bra att gå in här och kika när man saknar fantasi!

    Keep up the good work!

  7. Karins Kök skriver:

    Ser olagligt goda ut! 😉

  8. Camilla skriver:

    Så gott. De här bara måste jag baka snart.
    Tack!

  9. Monica.C skriver:

    Hej, hur många kladdkakepajer blir det?
    Ha det så bra:)

  10. Nettan skriver:

    Ser smaskens ut! Vilken sorts vit choklad brukar du använda? Har svårt att hitta någon som är bra…

  11. Jenny. skriver:

    Har precis hittat hit till denna underbara blogg och håller som bäst på att läsa ikapp !! Dessa ska jag göra till mitt kalas nu på lördag. Tänkte höra om de går att frysa och hur många det blir ??
    Kram Jenny.

  12. jennysmatblogg skriver:

    Jenny :
    Vad roligt att du har hittat hit 🙂
    Cirka 10 – 12 stycken stora eller cirka 20 stycken om man gör i vanliga muffinsformar
    Går alldeles utmärkt att frysa 🙂

  13. Jenny. skriver:

    Tack för ett snabbt svar !! Då ska jag passa på att göra dem i tid. Ha en trevlig kväll !!

  14. sandra skriver:

    Jennie, vilken choklad tog du ?

  15. Karin skriver:

    Hur många blir det på detta recept ( tänker mig muffinsformar el bullformar)? …..ska ha ett sommarkafé på söndag o tänker att dessa kan bli ett av sötsakerna ?

  16. Karin skriver:

    Läste ifatt på kommentarerna ….o fick mitt svar ?
    Tack för en bra blogg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »