Nutellabullar

IMG_4495

Vi bakade måååånga bullar ( dubbelt) Dessa är lite kletiga att baka- vill du göra det lättare för dig, så gör ”vanliga” bull-längder .

Och här kommer receptet :

100 gram jäst för söta degar
350 gram smör
10 dl standardmjölk
4 dl strösocker
2 tsk äkta vaniljsocker
1 kryddmått salt
2,5 – 3 liter vetemjöl

Fyllning : Nutella & smör 50 / 50
och en nypa salt.

( och hur mkt fyllning beror på hur mkt du brer på. Ju mer fyllning ju saftigare bullar)

Pensla medvispat  ägg och strö över pärlsocker

Gör så här :
Smula jästen i en stor bunke / bakmaskin. Smält smör, och häll mjölken i samma kastrull och värm upp till fingervarmt. ( 37 grader)Häll över lite av mjölkblandningen över jästen och rör om tills det har löst upp sig ordentligt.Sedan blandar du i , sockret, saltet och vaniljsockret i degspadet och till sist mjölet, ta bara så mycket så att du får en smidig och fin deg .Arbeta degen väl , och låt den sedan jäsa tills den blir nästan dubbelt så stor. Ca 1 timme , bakar du en hälften så räcker det med hälften så lång jästid. Under tiden gör du fyllningen, rör ihop lika mycket nutella som smör 50 / 50 och en nypa salt. Lite mer en en halv burk gick åt när jag bakade.  När degen har jäst klart , dela den i 6 delar och baka ut den på mjölat bakbord  till en rektangel .

Bred ut rikligt med nutellafyllning.  Och vik degen på mitten.

IMG_4472
Skär sedan cirka 1 1/2 cm breda remsor från den vikta degens kortsida,
och tvinna längderna så att det blir små snurror. Pensla med vispat ägg och strö över pärlsocker.

IMG_4481
Ställ ugnen på 225 ( 250 )  grader, låt bullarna jäsa i ytterligare 30 – 40 minuter.
Och grädda dem sedan i mitten i ugnen i cirka 8- 10 minuter. Ta ut den när de har fått en fin färg.

Låt dem svalna något på galler,
sedan är de klara att serveras.

IMG_4504

För att söka på bloggens övriga recept ( förövrigt över 2000 stycken just nu)  så klickar du HÄR
Jag har mat, efterrätter,buffemat, grillmat, bröd och småkakor. Hoppas du hittar något som du gillar.

Vill du följa bloggen finns den även på facebook HÄR och på instagram : @jennysmatblogg

1

57 responses to “Nutellabullar

  1. Emm skriver:

    Åh, nutellabullar är ju hur goda som helst. Jag prövade en annan gång även att fylla dem med nötkräm (finns ju i större askar) och det var ljuvligt gott det också!! Ha en bra dag! 2emma

  2. Maria skriver:

    Mmm så goda de såg ut !! Håller med om att ett stort glas kall mjölk är det som är godast till nybakade ljumma bullar .

    =)

  3. Åhh, så gott, det har jag också testat en gång. Mums! Bullar är absolut godast nybakta!

  4. Sandra skriver:

    Oj, så goda de ser ut! Ett glas kall mjölk till är helrätt 🙂

  5. Anna skriver:

    Men hur gott såg inte det där ut?! Vilken tur att jag köpt hem nutella för att göra din blåbärspannacotta i helgen, tror det räcker även till en sats bullar. 🙂

  6. Katarina skriver:

    Ja, nybakade bullar med kall mjölk är så gott! Ser mycket delikata ut med nutella!

  7. Jossan skriver:

    OMG!! Ser jättegott ut.

  8. Anna skriver:

    oj, chokladbullar, det skulle mina barn älska 🙂 får nog baka dessa i helgen.

  9. Emilia skriver:

    Åh, vad jag blev sugen på nybakta bullar med ett glas mjölk! De ser kanon goda ut!

  10. Sabina skriver:

    Detta måste jag prova tack!!!

  11. Mrs Sunshine skriver:

    Gjorde nutellabullar nyligen. Jättegoda!

  12. Jenny skriver:

    Åå, så rätt! Varma, nybakta bullar med kall mjölk är ju verkligen det bästa!:D

  13. lollo skriver:

    Heej! Måste baka till klassen denna veckan men har ingen fantasi bara för det!
    Känner man väl smaken av nutella i dessa? Hihi jag hoppas det för då borde som ju va underbara!
    Skulle vara jättebra om du såg detta och svarade så snabbt som möjligt! kram 🙂

  14. jennysmatblogg skriver:

    Hej lollo.
    Jo dessa smakar nutella, men vill du ha mer fyllning så går det bra också.
    Nutella är gjort på nötter, kanske bra att veta ifall någon är allergisk.
    Jag har massor av recept på kakor i kategorierna till höger.

    Dessa dumlekakor, kola kakor och kladdkakor.
    Hoppas du kan hitta lite inspiration 🙂

    Med vänlig hälsning,

    Jenny

  15. Maja skriver:

    Hej! Bullarna låter verkligen jättegoda! Men du menar 1 1/2 cm BREDA remsor va? Inte 1 1/2 cm LÅNGA, eller? Känns som väldigt korta remsor isåfall 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Javisst breda.

  16. melisa skriver:

    Gjorde precis dessa bullar blev jätte goda älskar din blogg 🙂

  17. Madde skriver:

    När man ska göra nutella fyllningen ska man smälta smöret då eller?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Rumsvarmt 🙂

  18. Jenny skriver:

    Degen till dessa skall strax bakas ut. Lät så gott så jag var tvungen att åka och handla och börja baka dem direkt 😀

  19. Evelina skriver:

    Hejsan! hur mycket smör är det man ska smälta ? tänkte det står ju 350 gram smör men tänkte om det var sammanlagt med det som är till fyllningen.

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Hej Evelina, Vi är en stor familj- så jag bakade dessa bullar dubbelt.
      Vill du bara baka enkel sats så ska du halvera receptet 🙂

      1. Evelina skriver:

        Ok men det var inte det jag menade 🙂 utan ska jag smälta allt smör till degen som står i receptet eller ska jag ja ha de 350 till fyllningen också ?

        1. Jennys_matblogg skriver:

          Det är bara till degen.
          Fyllningen ska vara rumstempurerat smör 🙂

          1. Evelina skriver:

            Ok tack så mycket ! 🙂

  20. Rebecka skriver:

    Hej! Måste prova de här bullarna genast, men vad menas med ‘dela degen i 6 delar’?? Ska man dela upp den i 6 delar och sedan kavla ut varje del var för sig som man sedan strör nutella/smör på och viker över?? .) mkt tacksam för svar!

    Tack för inspirationen!

  21. UllisW skriver:

    Hejsan!
    Om man bakar enkel sats använder man en hel burk nutella (den minsta burken)
    Och ca.150gr.smör?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Det beror på hur mkt fyllning man breder på- men det låter bra 🙂

  22. Vickan skriver:

    Måste bara säga att detta var bland de bästa bullar jag smakat! Bakades idag på jobbet och åts med glädje av alla! Tack för ett fantastiskt recept och en ännu bättre blogg! 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Å vad roligt 🙂

  23. Linda skriver:

    Funkar dom att frysa?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Oja- absolut,

  24. Josefine skriver:

    Hur många bullar blev det av denna sats?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Det är dubbel sats – kommer inte rikigt ihåg exakt hur många det blir.
      Men det beor på storlek också,

  25. Stephanke skriver:

    Har en burk nutella på 400 g, tycker du den räcker till receptet ovan? Eller bara till halvsats? Hur många gram använder du?

    1. Jenny.W skriver:

      Jag har skivit 50 / 50 smör / nutella bara för det är så olika hur mkt fyllning man vill ha. Men 400 räcker absolut.

  26. Annelie skriver:

    Idag blir det bakdag med mina barn och ska nu efter jag skrivit ner receptet åka till affären och handla. Barnen ser mycket fram emot när dom är klara

  27. Johanna. skriver:

    Ska baka dessa bullar imorgon! Du har så himla mycket goda recept. Älskar din blogg ♡

  28. Bitte skriver:

    Super goda!
    Danni mitt Kusinbarn överraskade med dessa idag!
    Kanon gott!!

  29. Ida skriver:

    Hej!
    Måste bara fråga om du har något tips på hur man twistar bullarna ordentligt så det blir det form som man gjort innan gräddning. Perevolotjna goda bullar men mina flöt ut lite på formen :/ något tips?
    Tack för en otroligt bra blogg!
    Mvh Ida

  30. Elin skriver:

    Åh, de här bullarna låter verkligen fantastiskt goda! Måste provas!
    Men ungefär hur många bullar blir det?

  31. Eli Hedlund skriver:

    Hej!
    Dessa ser supersmaskiga ut 🙂
    Om man inte vill göra så många kan man halvera allt?
    Mvh/Eli

    1. Jenny Warsen skriver:

      Japp 🙂

  32. Kajsa skriver:

    Hej! Jag står & bakat dessa just nu faktiskt!
    & har en fråga, smöret du blandat med nutellan, ska det vara smält eller rumsvarmt?
    Tack för en fantastisk blogg!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Rumsvarmt- lycka till.

      Det blir mindre kladdigt om du bakar ut dem som vanliga bullar istället för ”snurror” 🙂

  33. DJ skriver:

    http://malinsworld.se/nutellabullar

    Hon har använt dina bilder och ditt recept utan att nämna dig? Tyckte jag kände igen bilderna från någon annanstans nämligen 🙂 kram

    1. Jenny Warsen skriver:

      Tack DJ,
      Jag har mailat henne. 🙂

  34. annette skriver:

    Bakar ofta med chokladfyllning istället. Blanda en del kakao och två delar socker. Börja med att bre ut smör över längden pudra sen över blandningen. Ganska rikligt och baka sen som vanligt. Riktiga favoriter till barnkalas.

  35. Maria skriver:

    Hej! Undrar om det går att göra dessa som vanliga typ ”kanelsnäckor” istället för att tvinna dom?

  36. Maria skriver:

    Hej Jenny! Jag bakar ibland gifflar med Nutella, är ett gott om du vill testa det ist för bullar nån gång 🙂 Gillade dina bullar o recept, provade dem idag..men gör nog inte så stor sats igen..de hann bli lite ”överjästa” på plåten innan alla utbakade o då tycker blir en jästsmak. Men barnen märkte inget o mumsade glatt här. Ha en bra dag!

  37. Anna skriver:

    Hur många bullar får man om man gör en enkel sats? ?

  38. Maria skriver:

    Hej Jenny,
    Om man ska göra en enkel sats ska man dela degen i 3 delar eller kan man dela den i 2 o baka ut?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det går bra att baka ut i 2 delar. 🙂

  39. Ulrika skriver:

    Hej. Vi bakade dessa för ett år sedan enligt recept. Blev ca 80 bullar! (tog tiid) 🙂 Så i år till kalaset halverar vi. Vi gjorde halva med Nutella och halva satser med lemon curd, de sistnämnda blev mkt uppskattade. Så i år kör vi bara curden. Speciellt då vi ska baka ”din” chokladbollstårta också!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »