Kladdig minttårta med polkaströssel

 

 En krämig chokladtårta med mintsmak.

IMG_8080
Yummi!

Ändrade lite på receptet -Vi ville ha en tryffeltäcke istället för smält choklad på tårtan.

Men här är orginalreceptet :

200 gram rumsvarmt smör
4 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vanilsocker
100 gram mörk choklad med mintkrisp
100 gram krossade Marainnekarameller

1 tsk smör
2 tsk ströbröd

Glasyr :
100 gram mörkchoklad med mintcrisp

Garnerning :
1 dl grovt krossade polkagrisar

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader

Vispa smör och socker pösigt med elvisp.
Vispa ner ett ägg i taget.  Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke.
Smält 100 gram chokladi ett vattenbad.
Vispa ner den smältachokladen, och de torra ingredienserna i smörsmeten.
Men vispa inte mer än nödvändigt.
Vänd ner de krossade mariannekaramellerna. Smörj och bröa en form ( 20 cm ) . Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 40 – 45 minuter.

Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad. och ringla detta över kakan.
Strö över krossade polkagrisar.

1

13 responses to “Kladdig minttårta med polkaströssel

  1. Katarina skriver:

    Minttårta låter väldigt gott!

  2. Vad gott det ser ut, det måste jag prova

  3. jennysmatblogg skriver:

    Ja, denna rekommenderas 🙂

  4. Frida skriver:

    Vilken värme har du på ugnen? 🙂

  5. jennysmatblogg skriver:

    Frida 🙂
    Updaterat – 175 grader

  6. Så härligt kladdig den ser ut!

  7. Hanna skriver:

    mums! Lägger den i recepthögen till nästa melodifestival!

  8. Monica.C skriver:

    Hej kan du vara snäll och lägga ut hur du gjorde parmesansnacksen 🙂

  9. jennysmatblogg skriver:

    Monica .C : Receptet hittar du i det tidigare inlägget.

  10. matmedmera skriver:

    Vad den kladdar fint

  11. sandra skriver:

    Kan du inte lägga ut receptet på tryffeltäcket ni gjorde? Ser väldigt smarrigt ut:)

  12. Lisa skriver:

    Åh, den ser riktigt god ut!

  13. jennysmatblogg skriver:

    Sandra : Absolut 🙂

    2 msk smör
    1 1/2 dl grädde
    200 gram choklad ( går att välja mjölkchoklad också om man hellre föredrar det
    gör så här :

    Värm en kastrull med grädde och smör, när grädden precis kokat – dra av kastrullen från plattan och bryt ner chokladen under omrörning tills allt smält.
    låt tryfflen stelna i kylskåp en halvtimme innan du brer över den över kakan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »