Smörgåstårta med skinkfyllning


Här kommer det andra receptet på smörgåstårta – denna med skinkfyllning.

IMG_7489

Det ska vara mycket fyllning i smörgåstårtan, märker ni att det blir ett tunt lager – gör då lite extra och bred över.

Skinkfyllning :
ca 400 gram röktskinka
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
finhacakd rödlök efter eget tycke
salt och peppar

Leverpastejsfyllning :
1 1/2 dl leverpastej
1 1/2 dl creme fraiche
1/2- 1 dl boston gurka

Till fyllningen runt tårtan
3 dl vispad grädde
2 dl creme fraiche
1 / 2 dl majonnäs

Garnering :
4 kokta finhackade hårdkokta ägg
konserverade mandariner
Hackad gurka
rullade skinkabitar
rullade ostskivor
Kruksallad
Finhackad rödlök
Citron
Persilja

Gör så här :
Rör ihop de olika rörorna. Jag gjorde två lager med skinkfyllning,
och ett lager med leverpastejen.  Men man kan göra precis som man vill och det man gillar bäst.Jag brukar inte blanda skaldjur med skinka / leverpastej och sådant. Tycker det är bättre att göra två olika då. Men det är en smaksak. Mycket fyllning, så blir tårtorna saftigare, och sedan rör du ihop röran till det sista lagret och brer över den över tårtan, rikligt med kräm ska det vara. För mina mått på smörgåstårtan gick detta åt, men behövs mer fyllning så går det snabbt att blanda till under tiden man bakar.  Och ställ sedan in smörgåstårtan i kylskåp över natten.

Garnera smörgåstårtan innan servering! Detta är det roligaste 🙂
Dekorera med mycket skinka, ägg, goda grönsaker och annat gott.

7

13 responses to “Smörgåstårta med skinkfyllning

  1. Sofia skriver:

    Ser jättesmarrigt ut.
    Har suttit och kollat igenom din blogg i snart två timmar och sparat recept. Denna kommer jag fortsätta följa.

    Kram från Sofia

  2. Sofie skriver:

    Hur stor blir den här tårtan och hur många räcker den till?

  3. jennysmatblogg skriver:

    Sofie :
    Det är alltid svårt att veta exakt hur många de räcker till.
    Men en smörgåsstubbe räcker här hemma till ca 3- 4 personer…

  4. maja skriver:

    Jättegod smörgåstårta, rekommenderas till andra. Förresten en jättebra blogg med inspirerande tips på både enkla och jättegoda recept.Tack!

  5. jennysmatblogg skriver:

    Maja : Roligt att du gillade smörgåstårtan.
    Det var länge sedan vi gjorde just detta- snart dags att göra det igen.
    Så gott!

  6. Tilda skriver:

    Hur mycket bröd går åt?

    1. jennysmatblogg skriver:

      En förpackning landgång åt varje.

  7. Tilda skriver:

    Tack så mycket för receptet, gjorde den till min brors student, mycket uppskattad och otroligt saftig. Toppbetyg!

  8. karin ahlström skriver:

    Hej Jenny!!

    Smörgåstårtan var super gott var den så den kommer jag göra fler gånger gör jag

  9. Carina skriver:

    Ser jätte gott ut, ska göra. Men en fråga ska man smöra eller ha något annat på brödet innan man lägger på fyllningarna.

  10. Ida skriver:

    Hej Jenny!
    Jag har en liten fråga om hur man ska göra om man ska göra två smörgåstårtor så att det blir totalt ca 20 bitar?
    Alltså jag tänkte använda mig av formfranska och dina röror.

    Med vänlig hälsning, Ida

  11. Heidi skriver:

    Hej! Vispar man verkligen grädden?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det står i receptet att det är vispad grädde 🙂
      Annars blir det alldeles för löst.

Lämna ett svar till karin ahlström Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »