Söta fyllda smördegsstjärnor

 

Nomi tackar för alla fina gratulationer på sin födelsedag! 🙂 Tack snälla!
Snart dags för lite födelsedagsfika. Och tårtan till fikat ska Nomi göra själv- och det kommer bli en godistårta. Och jag ska baka smördegsstjärnor fyllda med sylt. Inspirationen till dessa smördegsstjärnor hittade jag hos duktiga Katarina på hennes fina blogg HOVKONDITORN 
 

IMG_6494

 

Jag bytte ut fyllningen mot sylt, men det går bra både med marmelad, gele, lemoncurd
färska bär, marsankräm och choklad.

Det du behöver är:
Smördeg
1 äggula
Valfri fyllning.

Florsocker

Fast sylt och en fast marsankräm är kanongott!

 Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Kavla ut smördegen ( mellan två bakplåtspapper om den är tinad. )
 och skär ut fyrkanter i ca 8 *8 cm
Skär / sporra ett jack i varje kant in mot mitten.  I mitten lägger du fyllningen.
Vik sedan upp vartannat hörn mot mitten, tills det bildar en stjärna.
Lägg på bakplåtspapper, pensla med vispad äggula.
Grädda i ugnen i ca 8- 10 minuter , eller tills stjärnorna är gyllene och frasiga.
Pudra över rikligt med florsocker, för smördegen i sig är inte speciellt söt. 

Klara att servera!
 
 
 
    

IMG_6487-2

Godast att äta varma ! 🙂

 

2

8 responses to “Söta fyllda smördegsstjärnor

  1. Ulrica skriver:

    Ha en härlig 3 års dag. Så mysigt… Ser fram emot att se foton på födelsedagsbarnets tårta.

    Grattis Nomi!

  2. Katarina skriver:

    Så fina! Och gott med sylt och marsankräm också! Kram

  3. Hanna skriver:

    Mums, vilken god fika födelsedagsbarnbet får :-)!

  4. Lina skriver:

    Stort grattis till dottern Nomi! Har nu suttit i cirkus 1,5h och skummat igenom dina inlägg, och jag måste bara säga att jag älskar din matblogg, och kommer definitivt besöka den många många gånger till 😀 Super mysig blogg. Ha de bäst / Lina

  5. Grattis till söta lilla 3-åringen. Hoppas ni haft en bra dag tillsammans 🙂

    Jättefina smördegsknyten.
    Kramar

  6. Pralin skriver:

    Smördeg och lite pyssel= fin efterrätt

  7. Kaksmulan skriver:

    Grattis i efterskott till Nomi!! Vilka fina smördegs stjärnor, jättebra idé när man vill fixa något snabbt som ser riktigt avancerat ut.

  8. jennysmatblogg skriver:

    Kaksmulan : Ja, eller hur 🙂 Perfekt kaka att kasta in i ugnen när man får oväntat besök!

    Lina : Vad roligt att höra 🙂 Tack !!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »