Ris a la malta

Ris ala malta – detta är en riktigt god julklassiker.
Kan serveras med saftsås eller bitar av apelsin.

Du behöver till ca 4 portioner :

3 dl kall risgrynsgröt
1 1/2 dl grädde
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

Garnering : Klyftade / delade apelsiner

Gör så här :
Vispa grädden till ett rätt så hårt skum, rör sedan ner florsocker, och vaniljsocker.
Tillsist vänder du ner 3 dl kall risgrynsgröt
( köpt eller hemlagad )

Serveras sedan med apelsinbitar

2

5 responses to “Ris a la malta

  1. Marie skriver:

    Denna lagade vi igår!! Första gången vi åt ris à la Malta. Men det var inte sista gången. Jättegottt!!

  2. Liv skriver:

    Detta är en tradition hemma hos oss.
    Jag kokar alltid risgrynen med vaniljstång (ej kanel) det ska även vara mycket vanilj gärna pulver när man blandar med grädden. Sedan var vi även hackad mandel i(utan skal) och en hel till mandelgåvan. Pricken över är sedan portvinen som man blandar i. God Jul.

  3. Liv skriver:

    Glömde…. Serveras med ljummen körsbärssås.

  4. Eva-Lena skriver:

    Vi gör enligt dansk tradition, då jag har danskt påbrå…ris à la maltan kryddas då med bittermandel och serveras med ”spottsoppa” (körsbärssås). Kommer av danskans Ris à la Mande= ris med mandel… 🙂 Ser fram emot den mmm…så gott.

  5. jesper skriver:

    Ta gärna i ett antal droppar bittermandel essens

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »