Kladdkaka med nougat

 

Jag brukar baka efter tant Sveas recept när jag gör min kladdkaka:

2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
100 gram smält smör

ströbröd och matfett till smörjning av form

(istället för ströbröd kan man ha kokos eller finhackade nötter )

Garnering:

Marabou Hazelnut och nougat- Dark

Hallonsås

1 näve hallon
2 tsk socker

Serveringstips:

Grädde och ljummen hallonsås

Gör så här :

Ställ ugnen på 175 grader.

Rör ihop samtliga ingredienser till kladdkakan, och häll i den smorda och bröade formen (20 cm ) .

Ställ in i ugnen i ca 5-20  minuter. ( vill du ha din kladdkaka något fastare så kan du låta den stå kvar i ugnen 16- 20 minuter, glöm inte att låta den svalna , innan du skär upp den  )
Låt kakan svalna i kylskåp, gärna 1 timme innan servering ,  då ska du smälta chokladen över ett vattenbad. Bred sedan ut den mjuka chokladen över den krämiga kladdkakan .

Hallonen värmer du upp i en kastrull med socker under omrörnig. Mixa sedan till en slät kräm/sås. Vill du ha krämen tunnare, häll i en tesked vatten.

Servera kladdkakan med grädde och hallonsås.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »