Daries goda Dajmtårta

Den goda fina daimtårta som vi blev bjudna på hos min syster i helgen.

Galet god daimtårta

Det här behöver du till en form på ca 30*20

4 ägg
4 dl socker
200 g sötmandel
2 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnera : Vispgrädde ( ca 4 dl )
Och grovhackad daim ( 3 st dubbel )
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader. Lägg ett bakblåtspapper över hela formen.
Vispa ägg och strösocker poröst.
Grovhacka sötmandlen, och rör ihop med mjöl och bakpulver.
Rör ner detta i äggsmeten, och bred ut smeten i formen.
Grädda sedan mitt i ugnen 30 min 175 grader
Låt den svalna något och lägg den sedan upp och ner på ett fint uppläggningsfat och lossa försiktigt och ta bort bakplåtspappret.
Garnera sedan med vispad grädde och daim. Tips ! Har man banan hemma så är det säkert gott att skiva över också

Jättegod tårta var det, och eftersom vi hade sådan tur med vädret i helgen så kunde vi sitta ute i solskenet och fika! 🙂

2

11 responses to “Daries goda Dajmtårta

  1. Annette Larsen skriver:

    Oj så god den var! La i 2 msk av Sempers glutenfria finmix och det blev toppenbra! Kommer att testa mycket av det du lägger ut efter denna succé:)

  2. Melina skriver:

    Mmmm! Hade i ett par tsk o’boy i grädden. Riktigt gott!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Bra tips 😀

  3. Solveig skriver:

    Låter jättegott måste jag prova,kan man använda en rund form med löstagbara kanter?

  4. Håkan skriver:

    Har ett liknande recept på Daim tårta som är lite mer glass aktig

    Maräng
    3 ägg vitor
    1dl sötmandel (fin hackad)
    1dl socker

    Fyllning
    3 ägg gulor
    1dl socker
    3 dubbel Daim
    5dl grädde

    Börja med att dela äggen så ni får 3 ägg vitor och 3 ägg gulor
    Seppart får inte vara en minsta gula i vitan då blir marängen förstörd så använd 3 glas 1 glas till gula 1 glas till vitan och ett att kläcka ägg så ni kan slänga om ägg gulan går sönder (tips använd pet flaska att suga upp gulan på ett fat)

    Vispa ägg vita och socker tills ni kan vända bunken upp och ned
    Häll i fin hackad mandel och blanda med luftiga tag EJ med visp
    Bre ut på smörpapper 20cm ring In i ungen 175* ca 30min

    Vispa ägg gula och socker tills inga korn känns
    Vispa grädden för sig
    Banka sönder daimen i omslags pappret
    Häll i hälften av grädden i gula smeten sen öppna daimen och häll i
    Alltsammans vispa med visp lägg i resten av grädden

    När marängen är klar och svalnat så vänd den och lägg en vägg av aluminium runt till smeten häll i smeten och in i frysen i ca 1 dygn kan förvaras upp till 1 månad för den som vill förbereda i god tid
    Bon Appitit

  5. Elin skriver:

    Kan man använda hasselnötter i stället??

  6. Malin skriver:

    Hej! Undrar om den kan förberedas dagen innan? Ser supergod ut! 🙂

  7. Lovisa Jardstedt skriver:

    Hur många är en tårta beräknad till?
    Tacksam för svar!
    Lovisa

    1. Jenny Warsen skriver:

      Beror helt på hur stora bitar man skär.
      Gissar cirka 12 st

  8. MarIs skriver:

    Va skall man ha för form? Tacksam för svar ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag gissar på en 22 cm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »