Raggmunkar med bacon och lingon

Raggmunkar var länge sedan jag gjorde, och nu var det dags igen. För det är ju bara så gott, med riktigt husmanskost…

raggmunkl

Nu till receptet på riktigt goda raggmunkar.
Till ca 4 personer

5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk salt
1 ägg
8- 10 st potatis ( fast )
Smör till stekning.

Och serveras till rimmat sidfläsk , eller som vi gjorde här : Knaperstekt bacon ( eller skippa om du vill äta vegetariskt )
Lingonsylt eller ännu hellre rårörda lingon.

Dryck : Ett stort glas kallt mjölk.

Gör så här :
Riv potatisen,
Vispa ihop ingredienserna till smeten ( mjöl, mjölk, salt och tillsist ägget ) i en skål.
Rör efter detta sedan ner den rivna potatisen.
Och värm en stekpanna, och stek små plättar av smeten – tills de blivit gyllenbruna potatislaggar.

Klara att servera

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
9 år sedan

Prova med äppelmos till raggmunken. Ljuvligt gott ♡

9 år sedan

Toppenrecept. Jag är skeptisk till alla smeter som ska stekas då jag nästan alltid misslyckas på något sätt. Jag klarade av att få till alla raggmunkar och de uppskattades av både sambo och ettåring. Jag kryddade smeten med lite muskot och nästa gång drar jag i en liten lök också.

Nästa inlägg

Godmorgon

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x