Tacotårta

 


Tacostårtan är omöjlig att få fina bilder på, men gott är det iallafall. :-)

Du behöver:
8 Tortilla bröd
500 gram stekt köttfärs
Tacokrydda
2 burkar philadelphiaost
Chilisås / salasasås
1/2 dl creme fraiche
Purjolök
Pepparoni
Körsbärstomater

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Stek färsen med tacokryddorna.
Rör ihop 1 burk philadelphiaost med en skätt chilisås eller valfri mängd salsasås.
Den andra burken rör du ihop med hackad purjolök och lite salt.
Ta fram en form och varva sedan tortillabröden med färs, philadelphiasås, tomater, och pepparoni.
På översta lagret la jag skivade körsbärstomater, och oströran med creme fraiche och riven ost ( ca 2 dl )
och toppade med ytterligare lite ost och pepparoni.

Gratinera tills tacotårtan fått en fin färg.
Servera med en god sallad!

2

5 responses to “Tacotårta

  1. lina skriver:

    Bland det godaste i tacoväg

  2. lena .B skriver:

    Jättegod 🎶🎶😊

  3. Elin skriver:

    Är det svårt att skära den i bitar sen när den är klar? Eller hålls den samman någorlunda? :)

    1. jennysmatblogg skriver:

      Man får ha en vass kniv :-)

  4. Anna skriver:

    Har varit sugen på att testa denna ett bra tag nu, och ikväll var det dags! Och oj vad god den var! Vi fryser alltid in tacofärsrester, och nu hade vi tillräckligt utan att behöva göra ny. Bara att tina i micron, jättesmidigt! Som en vanlig tårta är första biten alltid lite knixig att få ut, men sedan var det inga problem alls! Supergott och kladdigt :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *