Tobleronemousse

För 4- 6 portioner:
2oo gram toblerone
2 ägg
3 dl grädde
1 msk flytande honung
50- 100  gram extra toblerone.

Färska hallon Gör så här :

Smält chokladen över vattenbad tillsammans med honungen.
Låt svalna. Under tiden vispar du grädde fluffig. Ta fram en annan skål och vispa de 2 äggen fluffigt. Lite i taget så rör du ihop chokladen med äggen , rör hela tiden så att du blandar om till en chokladsmet. Nu så tar du lite grädde i taget och väder ner , vänd  så lite som möjligt – men endå så det blandar sig.

 finhacka ner en toblerone ner i moussen och blanda i hop

Och sedan häller du upp i fina portionsskålar och låter stå kallt i kylskåp i minst 2 timmar.

Servera den fluffiga moussen med färska hallon.

1

9 responses to “Tobleronemousse

  1. Anette skriver:

    Ska definitivt prova den som efterrätt,kanske blir till påsk:)
    Tack för en underbar blogg med mycket inspiration.

  2. Marianne skriver:

    Är det bara vit toblerone du har i? Eller var tror du om att ta hälften mörk och hälften vit toblerone?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Vilken som helst går bra 🙂

  3. Kerstin skriver:

    Ska det vara 50 eller 100 gram toblerone som ska hackas ner i moussen? I ingredienserna står det först 50 gram extra och efter hallonen inom parentes står det 100gram finhackad. Och i texten har du bara skrivit finhacka en toblerone, men de finns ju i olika storlekar.

  4. Eva skriver:

    Det står 200g sedan 50g extra. Smält 200g hacka 50g extra

    1. Jenny Warsen skriver:

      50 gram exra är för dem som vill ha krisp i moussen

  5. josefine skriver:

    Varför smälter inte chokladen för mig? Den blir nästan grynig

  6. Mia skriver:

    Goaste moussen jag gjort. 🙂 Är väldigt söt dock.

  7. Anna skriver:

    Farligt gott! Den blir ännu godare om man gör den en eller två dagar i förväg… Om man nu kan hålla sig så länge 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »