Kanelbullar med fyllning

 

Dessa godingar bakar du med extra mycket fyllning.
Dock var mitt pärlsocker slut, så därför ser de lite kala ut. När jag väl bakar bullar så bakar jag dubbelsats, så att man alltid har i frysen. Mums

IMG_4116

Till ca 70 bullar behöver du :

2 pkt jäst ( söta degar)
250 gram smör
1 1/2 liter standard mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 tsk stött kardemumma
1 kryddmått salt
Vetemjöl Special cirka 2,2 kilo

Fyllningen gjorde vi halva med kanel :
350 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3-4 msk kanel

Och halva med vanilj :
350 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3/4 dl vaniljsocker

Garnering : vispat ägg och pärlsocker

Gör så här :
Smula ner jästen i en ordentligt stor bunke, smält smöret i en kastrull och häll på mjölken och värm tills det blir fingervarmt 37 grader. Häll lite över jästen och rör tills jästen löst upp sig, häll över resten av mjölkblandningen, och rör ner socker, salt, kardemumma och sist äggen. Sedan häller du ner mjöl och blandar ( alternativ. använder bakmaskin ) Jag hade i en 2 kilos påse plus tre- fem dl till. Man ska bara ha i så mycket mjöl att degen blir smidig och lossnar, den ska inte bli för hård. Låt sedan jäsa under bakduk i cirka 1 timme.Under tiden rör du ihop fyllningarna och starta ugnen på 225 grader och förbered plåtarna genom att placera ut bullformar. Efter en timme är det dags att börja baka ut.
Denna degen bakade jag ut i 6 olika omgångar. Kavla ut degen till en rektangel inte för tunt, och bred ut fyllning över rektanglen, ganska mycket då blir de riktigt saftiga.
Rulla sedan ihop så att det blir en längd och börja skär upp 2-3 sm tjocka snäckor och lägg i formarna.Låt jäsa ytterligare 20 minuter och pensal dem med vispat ägg precis innan de ska in i ugnen och strö pärlsocker över dem. Grädda dem i 8- 10 minuter i mitten på ugnen och ta ut dem när de är gyllene.

Låt svalna på galler – äts med fördel ljumna med iskall saft eller ett stort glas mjölk.

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Kryddig tomatsoppa med knaperstekt bacon

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x