Fyllda ostkorgar

Jag har fått önskemål om förrätter, och nu var det länge sedan jag tipsade om någon, så nu var det dags! Detta är smidiga små ostkorgar med en krämig  kräftfyllning. Med denna fyllning så passar de även utmärkt då man äter GI eller LCHF.
ostkorg

Det här behöver du  till ostkorgarna 10 korgar :
100 gram Ost   ( tillexempel västerbotten och parmesan)

Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Riv ca 50 / 50 av ostarna och blanda. lägg ut till tillsmå runda ostplättar på en ugnsplåt.
Grädda dem tills det har blivit småbubblor över hela ostkakan.
Ta ut dem och låt de svalna något innan du hänger dem över tillexempel botten på en liten kopp eller glas.
Låt den hänga tills den stelnat.
* Går alldeles utmärkt att förbereda innan.

Det här behöver du till kräftfyllningen:
200 gram kräftstjärtar
3 msk creme fraiche
2 msk grovhackad gräslök
lite salt och  peppar

Gör så här
Rör ihop samtliga ingredienser, och låt stå kallt innan den serveras.
Fyll sedan de små ostkorgarna med kräftröran och toppa med några strån gräslök.

Klart att servera.

Smaklig måltid! 🙂
3
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Karin
11 år sedan

Hej! hade kanske tänkt göra de här på min tjejmiddag fast miniatyr, vi är 12 personer, tänkte bara på om receptet skulle räcka eller om jag ska göra receptet x2? tacksam för snappt svar! mvh karin 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Karin
11 år sedan

NU var det så länge sedan jag gjorde dessa.
Men jag hade dubblat ( eller tredubblat) receptet 😀

Fiffi
9 år sedan

Hur många är receptet beräknat till

ida
8 år sedan

Åh tack för tipset! Perfekt till kräftskivesäsongen kommer ;). Då ska det prövas här 🙂

Therese
8 år sedan

Hej! Först vill jag tacka för en underbar blogg, använder många av dina recept! Jag tänkte göra ostkorgarna till imorgon. Du skriver att de går bra att förbereda innan. Det jag funderar på är hur jag förvarar dom bäst tills dagen efter?

Nästa inlägg

Seg blåbärspaj

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x