Söta och sega hallonkakor

Hej på er!
Vilket väder vi har idag, verkligen höstrusk med blåst och regn. Brrr!!
Men det är perfekt att baka när det är trist väder, så de blev blandannat dessa små söta hallonrutor, som dessutom går alldeles utmärkt att frysa in.

Smakar som ljus kladdkaka, med söta bär i.

 

Det här behöver du :

Smör och ströbröd till långpannan( ugnsplåt) .

200 gram smält smör
4 stycken ägg
5 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
100- 150 gram mandelspån
400 gram hallon / blåbär (frysta går bra. )

Garnering florsocker

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader.
Börja med att smälta smöret, låt svalan något. Smörj långpannan och bröa.
Rör sedan ner ägg, mjöl , socker och vaniljsocker.
Häll ut smeten i pannan, strö över bären och mandelspånen.

Grädda i ca 30- 45 minuter ( beroende på ugn ), tills kakan är gyllene.

Kan med fördel serveras med fluffig marsansås eller en skopa gräddglass.

 

Smaklig fika…..

2

3 responses to “Söta och sega hallonkakor

  1. veronika skriver:

    Detta är inte ditt egna recept? Dumt att kopiera recept utan att uppge källa… baka.se var ett år före med att publicera exakt detta.

    http://www.baka.se/recept/sega-hallonrutor-0

    1. Jenny Warsen skriver:

      Hej där,
      Självklart uppger jag källan när det finns någon.
      Detta receptet är ett vandringsrecept. Så det finns ingen källa att uppge, har bakat denna kakan i halva mitt liv 🙂
      Ser du uppe vid rubriken så är detta receptet på min blogg från 2011. Och bakade det redan på 90 talet.

      Ha en fin dag

  2. Billie skriver:

    Dessa ser super goda ut men tror du det funkar bra att halvera receptet? Behöver man tänka på något då?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »