Kolapaj med mandariner

 

Du behöver : ( 8-10 personer )
10-12 digestivkex
25-50 gram smör ( testa er fram med kexen och smöret , tills ni får en lagom bra digestiveg. )
1 burk kondenserad mjölk
3-4 dl vispgrädde
2 mindre burkar med manariner
15 st nobless
Några rutor hackad mjölkchoklad

Gör så här:
Koka den oöppnade konservburken i 3 – 3 1/2 timme. Viktigt att hela burken täcks med vatten, under hela koktiden.
Kyl sedan ner den i kallt vatten. Finkrossa digestivkexen, och smält smöret och rör samman detta. Tryck ut i en rund form med avtagbara kanter ( ca 24- 26 cm )
Bred ut kolakrämen ( den kondenserad mjölken )  över digestivdegen:
Lägg ett lager med mandariner på kolan,
Vispa sedan grädden, så att den blir lagom fast.  Och bred över detta.
Dekorera sedan med nobless, finhackad choklad och nobless.

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara
9 år sedan

Kan man inte köpa den vanliga kondenserad mjölk med kolasmak i?

Jenny Warsen
Reply to  Sara
9 år sedan

Du menar den karamelliserade mjölken ?
Ja den fungerar lika bra!

Sofia
9 år sedan

Typ banoffee pie fast med mandarin istället för banan? 🙂

Carina
8 år sedan

Hej!
Ska digestivebottnen stekas?

Nästa inlägg

Tex-Mex – stroganoff

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x