Svamp- och skinksås med färsk pasta

 

Ca 3-4 personer.
Färsk pasta
2 dl grädde
2dl creme fraiche
5-6 färska champinjoner
smör
300 gram Skinka/ kassler
1 msk köttfond
1 dl mjukost t.ex kavli
ev. lite redning ( vatten och mjöl)
salt & peppar

Gör så här: 
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.

Bryn strimlad skinka & den skivade svampen i smör så att de får lite fin färg. tillsätt grädde och creme fraiche. Låt sjuda för att få fram smakerna bättre. Tillsätt fonden, mjukosten och ev. redning.

Låt det sjuda, och smaka av med salt och peppar.

2

6 responses to “Svamp- och skinksås med färsk pasta

  1. J skriver:

    1 msk fond? Vad för fond?:)

  2. jennysmatblogg skriver:

    Hej J :
    Jag hade lökfond i.
    Men det går lika bra att finhacka lök och bryna i smör innan du bryner skinkan och svampen.

  3. Tomas skriver:

    Låter gott.
    Skall testa ikväll.
    men varför mjukost ovanpå grädde och creme fraiche?

    jag kommer att riva över lite italiensk hårdost

  4. Sanna skriver:

    Jättegott! Tog baconost och det blev toppen!

  5. Elin skriver:

    När det står grädde, ska det vara matlagningsgrädde eller vispgrädde? Blir så himla osäker då det inte står utskrivet

    1. Jenny Warsen skriver:

      Man kan välja vilket som. Jag har alltid vispgrädde i, men föredrar man mat.grädde så ta det 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »