Nutellasemifreddo

Hej raringar,

Så många mail jag har fått om denna glasstårta / semifreddo jag bakade igår. Och nu har jag hunnit fixa med bilderna och skrivit ner alla ingredienser till er.  Detta recept har legat länge i högen bland alla andra maträtter som ska prövas. Jag vet inte vart receptet kommer ifrån från början men jag tror att det kanske är från Leila, jag har sett det på massa sidor genom åren. Följ gärna bloggens facebooksida HÄR för att inte missa några uppdateringar av middagstips & bakverk.

Semifreddo med nutellasmak

Semifreddo nutella

Det här behöver du till  nutellasemifreddo på 10 bitar : 
2 färdiga marängbottnar ( finns att köpa bland tårtbottnarna på affären)
4 äggulor
4 äggvitor
2 msk socker
5 dl grädde
400 gram ljummen nutella

Gör denna fantastiska glasstårta så här:

Knäck äggen och separera äggulor i en skål och äggvitor i en. Vispa äggvitorna med 1 msk socker och vispa den till hårt skum. Vispa sedan äggulorna med en msk socker tills de blir fluffigt. Sist vispar du grädden, vispa den tills du kan bilda toppar med den.  Ta fram en rundfor, med avtagbara kanter på cirka 25- 25 cm.
Lägg den första marängbotten där, krossa sedan den andra i en skål, vänd ihop äggvitor, äggula  och grädde och blanda i hop med marängkrosset. Ringla ner den ljumna nutellan, går bra att värma i micron några sekunder.  Fyll sedan upp formen med denna blandning. Blir någon smet över kan man göra portionsformar och frysa in. Ställ sedan in hela glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering. Ta fram tjugominuter innan, så att den hinner tina lite.
Gott med friska bär till.

Denna måste ni prova – krispig , chokladig och glassig 🙂

nutella semifreddo

3

33 responses to “Nutellasemifreddo

  1. Sanne skriver:

    Godast lite halvtinad då smakerna kommer fram mer. Semifreddo betyder just halvfryst! 🙂

  2. nattstad.se/andreatherese skriver:

    Ser riktigt gott ut!

  3. Lisa skriver:

    Detta är en riktig kalasfavvis här hemma! Såååå god!

    http://www.lisasmatochbak.se

  4. Karriärkvinna skriver:

    Så smarrig! Den skulle mina tjejer älska!! Trevlig helg fina du! 🙂

  5. Anna Bartels skriver:

    Det ser bare helt vildt lækkert ud! mmh 🙂
    Knus Anna
    – anna-mad.blogspot.dk

  6. Marie Johansson skriver:

    Helt underbart god. Gjorde denna till min dotters babyshower. Mmmmm

  7. Camilla larsson skriver:

    Tårtan blev en succé på 7-årskalaset
    , både bland barn och vuxna 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      🙂 Vad roligt !

  8. Sandra skriver:

    Hej Jenny, Tror du det skulle kunna funka om man har nougat i istället för nutella? Har en massa hemma så därför jag undrar 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Ja, det tror jag.
      Prova:)

      1. snarda.blogg.se skriver:

        Oh I will 🙂 Tack för svar och en mycket bra sida!

  9. Liza Borg skriver:

    Ska ha tjejkväll nästa lördag och efter ett besök i din efterättskategori så blev det inte lätt att välja efterätt längre…..;-) men jag tror att det lutar åt denna semifreddon!! Tackar för en fin blogg och för att du bjuder på din tid och vardag!!

  10. Mums! skriver:

    Åt den här semifreddon första gången nu i midsomras tillsammans med en hög svenska jordgubbar och jag måste säga att det är den godaste efterrätt jag smakat, riktigt god!

  11. Helene skriver:

    Den här glassiga tårtan ger mig gåshud på armarna när den landar på tungan, den är bland det godaste som finns!! Tack för alla fantastiska recept, Jenny!!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      😀 <3

  12. Anna skriver:

    Blev bjuden på denna i går av en kompis!
    Gud vad gott!
    Blir till att glra en till våra gäster i morgon kväll.

  13. Zita skriver:

    Hej hej! 🙂
    Jag gjorde denna smaskiga efterrätt både i midsomras o på vår dotters dop – vilken succé båda gångerna!! :p
    På dopet fick jag en hel tårta över. Hur länge håller den sig i frysen?

  14. Sofie skriver:

    Förslag på något man skulle kunna byta ut Nutellan mot? En av gästerna är tyvärr nötallergiker.

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Även jordnötter? Annars kunde man varva lite jordnötssmör med chokladsås?

  15. Johanna skriver:

    Hej! Den här tårtan låter så god. Tänkte bjuda den på mina barns kalas. Förslag på garnering som passar till? Det står still med mina idéer.
    Mvh Johanna

  16. Helene skriver:

    Nyårsafton idag och din Nutella Semifreddo blir något för alla barn att njuta av, oavsett ålder!!! 🙂

    Nyårsdekor till Semifreddo? Har du några tips?

    Gott Nytt År!!!

    Mvh Helene ★

  17. Lena skriver:

    Jag har gjort den med lemoncurd, tog 1 burk, serverade med hallonsås och färska hallon. Jättegott!

  18. So skriver:

    Smälter den lätt eller funkar det att ha den i kylskåp en längre tid ??:)

    1. Jenny Warsen skriver:

      Den ska stå i frysen, klarar sig inte mer än 30 minuter i kyl.

  19. Cicci Green skriver:

    Kan man förbereda och frysa in den ett par dagar innan servering?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Absolut 🙂

  20. Ann skriver:

    Hej!
    Vad tror du om att byta ut nutellan mot lemon curd? Borde det inte bli gott? Jag älskar denna tårta men vill testa något nytt.

  21. Pernilla skriver:

    Om man vill frakta med sig den här på nyår. Funkar det att den tinar lite även om man använder kylklampar för att sen frysa in igen när man kommit fram? Vill ju inte börja med att ära efterrätten på nyår 😉

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det beror kanske på hur långt den ska fraktas ?

  22. Liselotte skriver:

    Hej! Hur långt innan kan man göra den och ställa i frysen?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Flera dagar / en vecka. Plasta den när du fryser den 🙂

  23. Malin skriver:

    Denna är ju bara sååå god! Som någon sa är den godast halvtimme! Mums!

    1. Malin skriver:

      Halvtinad* skulle det ju stå

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »