Kanelkola

Igår så kokade vi julgodis här hemma :  kanelkola, chokladkola och kola med valnötter, och aftereight- kola. . . . Alla recept kommer såklart dyka upp här snart.
Men vi börjar med kanelkola :

 

Du behöver :
2 dl grädde
2 dl sirap
2 dl strösocker
2 tsk malen kanel

Gör så här :
Koka upp grädde, socker och sirap i en storbottnad kastrull.
Det ska sjuda fram tills det klarar ”kulprovet”
(D.v.s att du kyler ner ca en tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten,
och denna går att forma till en kula )
Då drar du bort kastrullen från plattan och rör/pudrar  ner kanelen och rör
om så att det plandar sig ordentligt.
Beroende på hur tjock du vill ha kolan så väljer du mindre / större form att hälla ut kolan på.
Lägg ett bakplåtspapper i botten-  för att underlätta när du ska ta upp och skära kolan i bitar.

Ställ kallt i ca 30 minuter innan du skär den.

Går alldeles utmärkt att frysa !

2

3 responses to “Kanelkola

  1. Kajsa skriver:

    ÅÅ så gott det ser ut. Fin blogg du har, vill du byta prenumeration med mig?

  2. yvonne pira skriver:

    ohh så fint resept

  3. Lisa skriver:

    Hej Jenny! 🙂
    Jag undrar kort ifall du har något bra tips på hur du får rent kastrullen efter kola-kok?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »